I dag bliver Harry Potter millionær

Daniel Radcliffe fylder 18 år og får dermed adgang til de mange millioner, han har tryllet sig frem til som Harry Potters ansigt på det store lærred. Samtidig sælger den sidste bog i serien som aldrig før.

Daniel Radcliffe fylder 18 i dag og får dermed adgang til de mange optjente millioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALERIE MACON
Det er en stor dag for Daniel Radcliffe bedre kendt som Harry Potter. Ikke nok med at han fylder 18 år og dermed formelt træder ind i de voksnes rækker, i dag får han også adgang til de mange båndlagte millioner, han har tjent gennem årene som hovedrolleindehaveren i Harry Potter filmene.

Allerede som 11 årig trådte Daniel Radcliffe ind på scenen som Harry Potter i filmatiseringen af J.K. Rowlings roman ”Harry Potter og de vises sten”. Siden har han været stjernen over alle i de efterfølgende filmatiseringer, og det har indbragt ham den nette sum af 250 millioner kroner, skriver det svenske Aftonbladet.

Men ifølge hovedpersonen selv bliver det ikke til den helt store shoppingtur.

Den bil, som mange 18-årige ser som deres største fødselsdagsønske, fylder ikke meget i Daniel Radcliffes hoved. Det er måske også meget godt, da han endnu ikke har fået sit kørekort.

”Når jeg engang skal købe en bil, bliver det en Volkswagen Polo,” siger filmstjernen: "Det er en god bil, og ingen lægger mærke til den,” lyder forklaringen på det noget ydmyge bilvalg for en multimillionær og superstjerne.

Samme dag som Harry Potter stjernen fylder år, kommer der imponerende salgstal fra USA. 8,3 millioner eksemplarer af den nyeste Harry Potter bog blev der solgt lørdag 21. juli 2007 i USA. Det er ny rekord for en bog i USA, og alle boghandlere over hele landet siger ifølge Bloomberg.com samstemmende:

”Vi har aldrig set noget lignende.”

"Vi har aldrig haft en bog som den her før," siger en boghandler og tilføjer, at bogsalget driver en masse mennesker ind i bogbutikkerne.

Harry Potter bøgerne har siden 1997 solgt mere end 325 millioner eksemplarer og gjort forfatteren J.K. Rowling til en af Englands rigeste - hun overgår selveste den britiske dronning Elisabeth II.