I 2023 taler den perfekte ansøger kinesisk

International erfaring og evnen til at tale kinesisk vejer tungt i danske topchefers forventninger til fremtidens medarbejdere.

Foto: WANG ZHAO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremtidens mest attraktive medarbejdere har international erfaring og taler kinesisk, forestiller danske topchefer sig ifølge Børsen.

Greens Analyseinstitut har spurgt 652 virksomhedsledere, om hvad de forventer af fremtidens medarbejdere og øverste på listen står et tredje sprog, som helst skal være kinesisk.

I dag lægger kun otte procent af topcheferne vægt på et tredje sprog ud over dansk og engelsk, men 38 procent svarer, at de forventer at gøre det om 10 år.

34 procent siger, at de vil lægge vægt på kinesisk, mens ni procent gør det i dag.

Den udvikling kan blandt andet ses hos Carlsberg.

»Vi ser mere og mere på sproglige egenskaber, inklusive kinesisk, siger Carlsbergs HR-direktør Thomas Kolber.

Udover sproget bliver international erfaring også et særdeles stærkt salgsargument for fremtidens jobsøgere, da 15 procent af lederne svarer, at det om ti år vil kræve international erfaring at blive ansat i virksomheden mod kun seks procent i dag.

Det handler også om, at kollegerne kommer fra andre dele af verden, pointerer HR-direktør i Coloplast Dorthe Rønnau.

»Vi vokser jo næsten udelukkende uden for Danmark. Vi er til stede i over 50 lande og har 33 datterselskaber, så selv om man er ansat i hovedkvarteret i Humlebæk, så er ens kollega i Sydfrankrig, Brasilien eller Kina. Og nogle gange er det ens nærmeste kolleger, der sidder der. Derfor bliver det vigtigt,« siger hun til Børsen.