Hybriden mellem sundhedsvæsen og teknologi boomer

Biomedicinske ingeniører arbejder både med sundhed og teknologi - to store industrier i USA - og hører til den hurtigst voksende jobgruppe i landet.

Foto: Jens N¿rgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En hybrid mellem sundhedsvæsen og teknologi. Sådan kan man definere ingeniører i biomedicin. Gruppe forventes at være den hurtigst voksende beskæftigelse med en kæmpestor vækst på 72 procent mellem 2008 og 2018 ifølge the Bureau of Labor Statistiscs.

Det skriver det amerikanske magasin Fortune, der har taget et kig på nogle af de hurtigst voksende jobgrupper i USA. Og væksten blandt biomedicinske ingeniører er ikke en stor overraskelse, når man tager i betragtning, at feltet er en sammensmeltning af teknologi og sundhedsvæsen - to store industrier i USAs økonomi.

Den store vækst inden for biomedicinsk ingeniører vil blive drevet af det store behov for nye behandlingsmetoder til sygdomme og de stigende forventninger til, at ældre patienter skal kunne bevare en aktiv livsstil.

Faktisk har farmaceut- og medicinalindustrien oplevet et salgsvækst på 11,1 procent de sidste par år ifølge Sageworks, der laver finansanalyser.

Fra at udvikle kunstige organer, medicinsk udstyr som f.eks. pacemakers eller fremstille teknologi, der gør det muligt for læger at undersøge patienter mere præcist end nogensinde før, vil biomedicinske ingeniører have masser at lave det næste årti.

En anden voksende gruppe er regnskabskyndige og revisorer. Klik videre og læs mere.