Hvor længe må skilsmissen give problemer på jobbet?

UGENS DILEMMA: Måske gør ekskonen stadig livet surt for en af dine ansatte her et år efter hans skilsmisse. Men han præsterer ikke godt nok, og det går ud over kollegerne. Er det en trussel om fyring eller en opfordring til at søge psykolog, som kan få ham op i gear igen?

Du er leder for 15 medarbejdere i et bilimportfirma. En af medarbejderne, Thomas, har været ansat i en årrække og er normalt stabil og driftsikker. Thomas har været igennem en skilsmisse, som formelt er afsluttet for et år siden.

Mens skilsmissen stod på, var Thomas en del fraværende fra jobbet og ydede langt fra, hvad han plejede. Både du og Thomas’ kolleger støttede ham meget i den periode og tog over, når der var behov for at hjælpe ham med at få løst hans arbejdsopgaver, hvilket han udtrykte stor taknemmelighed for.

Thomas’ arbejdsindsats er stadig langt fra hans tidligere formåen. Det sker for eksempel jævnligt, at han ikke får afleveret opgaver til tiden, og at hans kolleger må overtage opgaver fra ham. Du har hørt rygter om, at hans ekskone gør livet surt for ham, og blandt andet gentagne gange har saboteret hans samvær med deres to fælles børn. Du forudser, at Thomas’ arbejdsindsats næppe bliver bedre foreløbig.

Du synes, at det er synd for ham, at han fortsat skal slås med personlige problemer, men samtidig kan du også godt se, at grænsen for, hvor meget hensyn du og resten af teamet kan tage til ham, er ved at være nået.

Hvad gør du?

Kilde: Lederne