Hvor er Mærsk?

Mexicaneren Carlos Slim Helu topper fortsat Forbes' liste over verdens rigeste personer. Tre danskere er med - men ikke HAM.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mexicanske telecom-milliardær Carlos Slim Helu er fortsat verdens rigeste mand efterfulgt på andenpladsen af Microsofts Bill Gates.

Det viser den nye opgørelse fra erhvervsmagasinet Forbes over verdens rigeste personer, der har en formue på mindst en milliard dollar. Helus formue opgøres til 74 milliarder dollar, oplyser Forbes i sin liste, der blev offentliggjort onsdag.

Her er Verdens ti rigeste

Se også: Her er Danmarks rigeste

Den mexicanske milliardær toppede også Forbes' liste sidste år. Amerikanske Bill Gates kommer også i år ind på andenpladsen. Hans formue opgøres til 56 milliarder dollar. På tredjepladsen finder man amerikanske Warren Buffett, der anses for en af verdens mest kompetente aktieinvestorer.

Se web-TV: BRIK-landene har fået flere milliardærer

Buffet, der er hovedaktionær og administrerende direktør i Berkshire Hathaway, har, ifølge Forbes, en formue på 50 milliarder dollar.

Tre danskere har fundet vej ind på listen. Højst placeret er Legos Kjeld Kirk Kristiansen på en 223. plads med en formue på 4,7 milliarder dollar. Lars Larsen - bedre kendt som Dyne Larsen - ligger med en formue på 3,6 milliarder dollar på en 304. plads. Sidste dansker på listen er Niels Peter Louis-Hansen med firmaet Coloplast, der fremstiller sygeplejeartikler. Han ligger som nummer 692 med en formue på 1,8 milliarder dollar.

Mærkværdigvis nok har Danmarks rigeste mand ikke Mærsk Mc-Kinney Møller ikke fundet plads på listen.

/ritzau/AFP/sow