Hvilken uddannelse bør du tage for at blive milliardær?

Nu undersøgelse viser, at potentielle universitetsstuderende, som er indstillet på at tjene millioner, skal søge ind på ingeniøruddannelserne, hvis man da overhovedet skal tage en uddannelse.

Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver avisen The Telegraph.

22 pct. af verdens rigeste mennesker læste til ingeniør på universitet. Blot 12 pct. af verdens rigeste mennesker har læst en uddannelse indenfor handel. Men næsten en tredjedel af verdens rigeste har ingen universitetsgrad. Dog er deres formue lavere end dem, som har en ingeniørgrad.

- Disse resultater vil uden tvivl tilføje en ny dimension til debatten om relevansen og værdien af en universitetsgrad i dag. Resultaterne tyder på at for at have en blomstrende og forskelligartet økonomi, må vi tilskynde et varieret udbud af specialer, siger Amy Catlow, leder af Approved Index, som har udarbejdet undersøgelsen.

Udgangspunktet for opgørelsen er en undersøgelse af uddannelsesbaggrunden for de 100 rigeste mennesker i verden, som figurer på Forbes' berømte liste. Bill Gates, verdens rigeste person, som har en formue på omtrent 79 mia. dollar, droppede ud af Harvard. Det samme gjorde Mark Zuckerberg, som har en formue på 33,4 mia. dollar og som samtidig er den yngste person i Forbes' top 100.