»Hvert projekt skal pege mod mit mål«

For at kunne kunne række ud efter drømmejobbet, samler Frederik Holten de helt rette erfaringer igennem projektansættelser ved siden af studiet.

»Jeg kom på kort tid til fire samtaler. De tre gav konkrete tilbud om ansættelse, men de to af dem måtte jeg fortere fra af hensyn til mine planer for fremtiden,« fortæller Frederik Holten, kommende cand.merc.fir. fra CBS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Intet bliver overladt til tilfældighederne, når det handler om, hvad der skal stå på Frederik Holtens cv. Når han til sommer bliver kandidat i finansiering og regnskab fra CBS, skal han have de bedst mulige chancer for at kunne overbevise en arbejdsgiver om, at han er den helt rette mand til det job, de har, og han drømmer om. Derfor søger han at så specifikt som muligt at få sig præcis de erfaringer, der vil gavne hans karriere. Det gør han ved at arbejde som projektansat i stedet for at have et almindeligt studiejob.

»En ting er at søge et studiejob for pengene, noget andet er at søge for erfaringen. De fleste virksomheder ansætter ud over på baggrund af karaktererne – og mine er pæne – på baggrund af erhvervserfaringen. Er den ikke relevant, er det svært at komme ind, for det er ikke nok at have karakterer og hoved til jobbet« siger Frederik Holten.
 

Forsmag på fremtiden

I det seneste års tid har han haft et cv liggende hos vikarbureauet for universitetsstuderende YoungAcademics, og herigennemm har han haft en tidsbegrænset projektanættelse, der har strakt sig over tre måneder, hos rejsebureauet Carlson Wagonlit. Opgaven bestod i at bidrage til en klassisk markedsanalyse, omfattende en afdækning af nuværendes aktører på markedet, med henblik på at belyse, om det for virksomheden kan svare sig at træde ind på netop det marked. »Det passer fint med mine studier at arbejde med, hvordan et marked agerer, lave finansielle analyser, gennemføre profitablitetsanalyse og samle historiske data. Det, jeg gerne vil lave, når jeg er færdiguddannet, er mere avanceret, nemlig køb og salg af virksomheder. Men det kræver også, at man screener markedet for relevante aktører. Så det er en god ingangsvinkel til, hvad jeg gerne vil på længere sigt,« siger Frederik Holten.

Hurtigere hul igennem

At have et cv i en vikartank gør det også lettere for Frederik Holten at komme i betragtning til de relevante projekter. Han behøver nemlig ikke søge samtidig med hundredevis af andre studerende. I stedet er det ham, der biver præsenteret for de relevante stillinger, der passer til hans profil. »Jeg kommer ud til flere samtaler end ellers, og normalt bruger man rigtig meget tid på at skrive ansøgnninger. I dag går det væsentlig stærkere og min eksponering over for selskaberne er steget gevaldigt,« fortæller Frederik Holten.

Afstemmer forventninger

Faktisk har han fået så mange tilbud, at han har sagt nej til flere stillinger. Mest af alt fordi de ikke passede perfekt til den profil, han gerne vil skabe sig. Det seneste har han takket nej til, fordi de skulle bruge ham flere timer, end han havde at give af, i forhold til, at han arbejder på at komme til London for at arbejde med investment banking. »Jeg skal til samtale i London hos en af de store banker, og alene det kræver så meget forberedelse, at jeg ikke kan nå de 37 timer, jeg blev tilbudt. Men det er det gode ved projektansættelser: Man er god til at afstemme sine forventninger til hinanden, at diskutere, hvad