»Hvert eneste jobopslag skal gribes an på sin egen måde«

Brian Jægerfeldt Pedersen har ikke tal på, hvor mange job han har søgt, siden han blev færdiguddannet. Nu er det endelig lykkedes.

Jobsøgningen har endelig givet pote for nyuddannede Brian Jægerfeldt Pedersen. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brian Jægerfeldt Pedersen kan drage et lettelsens suk. Efter at have været ledig siden marts ser de hårde anstrengelser for at få det første job endelig ud til at lykkes. Men det har krævet flere måneder med jobsøgning som fuldtidsarbejde og et væld af ansøgninger.

Brian Jægerfeldt Pedersen blev her i foråret færdig som cand. merc. fra Syddansk Universitet.

Han har i uddannelsen primært fokuseret på strategisk ledelse og iværksætteri. I september flyttede han til København, fordi hans kæreste fik job i hovedstaden.

»Jeg har ikke tal på, hvor mange ansøgninger jeg har sendt, men det er mange. Jeg har søgt både på opslåede stillinger og sendt materiale ud gennem netværk. Det er en udfordring, fordi du skal angribe hvert eneste jobopslag på sin egen måde. Ellers er det spild af tid,« siger Brian Jægerfeldt Pedersen, der understreger, at selv om man har en solid uddannelse, er kampen om jobbene hård.

»Min erfaring er, at virksomhederne får mere end 100 kvalificerede ansøgere for hvert jobopslag. Det er folk, som kan påtage sig jobbet. Enten fordi de har uddannelsen til det, eller fordi de har flere års erhvervserfaring. Det er udfordringen med de opslåede stillinger. Derfor har jeg gjort meget brug af netværk til også at søge job,« siger Brian Jægerfeldt Pedersen.

»Det har ikke været voldsomt frustrerende, når man får et afslag. Men det er svært, fordi man ikke altid får den fulde begrundelse,« siger Brian Jægerfeldt Pedersen.

Fra begyndelsen af det nye år ser det endelig ud til, at han kommer på plads med det første job som product manager i en startup-virksomhed. Men han har fået en mindre hjælpende hånd undervejs.

Han har været ledig i over et halvt år og har derfor mulighed for at komme i fire ugers virksomhedspraktik. Det vil sige et job i en virksomhed i fire uger, hvor lønnen udelukkende består af dagpenge. En periode hvor virksomheden og Brian Jægerfeldt Pedersen kan se hinanden an. Praktiktiden skal godkendes af kommunen.

I Brian Jægerfledt Pedersens tilfælde er det meningen, at praktikopholdet skal gå direkte over i en fastansættelse. Han lægger ikke skjul på, at det undervejs i jobsøgningen hele tiden har været vigtigt at have nogen at sparre med.

»Jeg har siddet på Djøf-jobværksted. Her har jeg talt meget med de andre djøfere. Det har givet en rigtigt god feedback. Det har været med til at opbygge en normal arbejdsdag. Det er ikke altid, man selv kan se alle mulighederne, når man søger de enkelte job,« siger Brian Jægerfeldt Pedersen.