Hver fjerde topchef i kommuner er kvinde

Kommunerne er bedre end både regionerne og det private erhvervsliv til at ansætte kvinder i chefstillinger

Kommunerne er gode til at ansætte kvinder i topchefstillinger. Modelfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvinder med chefdrømme bør søge et job i landets kommuner.

Kommunerne er nemlig længder foran både regionerne og det private erhvervsliv, når det handler om at ansætte kvinder i topchefstillinger, skriver Kommunernes Landsforenings magasin, Momentum.

Læs også: Kvinder i det offentlige vilde med deltid

Nye tal fra regeringens ligestillingsafdeling viser, at andelen af kvindelige topchefer i kommunerne er steget fra 15 procent i 2003 til 23 procent i 2009, hvilket betyder, at næsten hver fjerde topchef i kommunen i dag er en kvinde.

I regionerne og staten er kun henholdsvis 19 og 14 procent af cheferne kvinder, mens kvinderne i fløge tal fra Danamrks Statistik kun sidder på fem procent af ledelsesposterne i det private erhvervsliv.

Stort potentiale


Søren Thorup, der er afdelingschef i Kommunernes Landsforening med ansvar for ledelsespolitik, glæder sig over den øgede ligestilling.

Ikke mindst fordi kvinderne har gjort fremgang i en periode, hvor kommunesammenlægninger har indskrænket antallet af direktionsmedlemmer betydeligt.

Læs også: Flere kvinder bliver ledere

"Kommunerne står i en situation, hvor mere end en tredjedel af lederne er fyldt 55 år og dermed går på pension i løbet af få år. Derfor skal kommunerne blive bedre til at spotte og udvikle ledertalenter, og jeg er ikke i tvivl om, at der specielt blandt kvinderne er et stort uudnyttet potentiale," siger Søren Thorup til Momentum.