Hver fjerde holder arbejdsmobilen tændt i ferien

Der vil både blive besvaret opkald og beskeder, selv om danskerne er taget på ferie. Frygteligt, siger fagforbund.

Selv om man sidder på hotelværelset på sommerferie, vil hver fjerde dansker tage arbejdsmobiltelefonen, når den ringer. Foto: Colourbox
Læs mere
Fold sammen
Mere end hver fjerde dansker agter at tage arbejdsmobiltelefonen med og besvare beskeder fra chefen, når de tager på sommerferie.

27 procent - flest mænd og unge - er helt eller overvejende enige i, at de i år både vil besvare opkald, der har med arbejdet at gøre, og beskeder, selv om de ikke er på arbejde.

Bekymrende

Det fremgår af en Gallup-undersøgelse, som Urban har fået foretaget, og resultatet vækker bekymring.

»Vi har faktisk brug for at komme helt væk fra arbejdet i en periode for at restituere os ordentligt,« siger lektor Annette Kamp fra Roskilde Universitetscenter, som har forsket i bæredygtigt arbejdsliv.

Hun tror, at mange føler et behov for at fremstå som gode og uundværlige medarbejdere, og at de derfor tager arbejdet med på ferien.

Vigtigt at koble helt fra

I Danmarks største fagforbund, 3F, kalder miljøkonsulent Henrik Hansen udviklingen »frygtelig«.

»Afstanden mellem job og privatliv bliver hele tiden mindre. Der har bredt sig en moral om, at man skal arbejde med muligt og være uundværlig. Og det er tåbeligt. For selv om det selvfølgelig er glimrende at være glad for sit arbejde, er det altså vigtigt for vor trivsel, at vi engang imellem kobler helt fra,« siger han til avisen.

Gallup har spurgt 1.055 danskere midt i juni.