Hver femte oplever MUS-samtale som spild af tid

Ledere er vilde med MUS-samtaler, mens hver femte medarbejder mener, at det er tidsspild. Men udviklingssamtalerne er vigtigere end nogensinde, mener ekspert.

Mens ni ud af ti ledere er vældig begejstrede for MUS-samtaler, mener knap hver femte medarbejder, at medarbejderudviklingssamtalerne er spild af tid.

Det viser en rundspørge, som Wiinblad & Partners Research har udført for Magasinet Arbejdsmiljø på såvel private som offentlige arbejdspladser.

Langt de fleste både ledere og medarbejdere ser ud til at have en eller anden form for udbytte af MUS-samtalerne. Men der er altså stadig en stor gruppe, som mener, at indsatsen ikke står mål med udbyttet, viser undersøgelsen.

En medarbejder formulerer holdningen til MUS således:

- Det er det samme hvert år, samme ønsker og ingen ændringer. Samtalerne er der kun, fordi det er firmaets politik, men intet bliver fulgt op.

Og det undrer ikke lektor, ph.d. Dorthe Pedersen, Copenhagen Business School. Hun mener, at ledelsen generelt er mere positiv end medarbejderne, fordi MUS-samtalen er et ledelsesværktøj, som ledere "opdrages" til at bruge og tænke nytteværdi af. /ritzau/