Hver femte danske virksomhed vil hente udenlandsk arbejdskraft

I løbet af det næste halve år satser hver femte virksomhed på at ansætte udlændinge, fordi der mangler danskere med de nødvendige kvalifikationer. Ledernes formand kalder tendensen positiv.

Hver femte danske virksomhed regner med at rette blikket mod udlandet, når ledige stillinger skal besættes i første halvår af 2015. Fold sammen
Læs mere

Hver femte danske virksomhed regner med at rette blikket mod udlandet, når ledige stillinger skal besættes i første halvår af 2015. Det viser en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne.

Det skriver nyhedsbrevet Lederne Mandag.

Undersøgelsen, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, er baseret på svar fra 2.253 ledere på virksomheder i den private sektor.

19 procent af dem satser på at rekruttere arbejdskraft fra udlandet det kommende halve år. Et flertal af lederne bruger den begrundelse, at den udenlandske arbejdskraft har nogle kompetencer og kvalifikationer, som ikke findes blandt medarbejdere med dansk pas.

»Undersøgelsen viser, at de danske virksomheder i stigende grad ikke kun tænker og handler globalt, men også rekrutterer globalt. Og det er særdeles positivt, at det især er veluddannet arbejdskraft, som kommer hertil og dermed bidrager til at løfte vidensniveauet på virksomhederne og i sidste ende skabe øget vækst,« siger Svend Askær, formand for Lederne, til nyhedsbrevet.

Listen over, hvilken type arbejdskraft der konkret skal skaffes i udlandet, toppes af menige medarbejdere med videregående uddannelser, som 52 procent af lederne forventer at ansætte. 35 procent af lederne regner med at skulle ansætte faglærte, mens 29 procent tror, de vil rekruttere lederkolleger uden for Danmarks grænser.