Hver anden leder vil rykke til udlandet for det rigtige job

Næsten halvdelen af de danske erhvervsledere er indstillet på at rykke til udlandet, såfremt det rigtige job byder sig, viser ny undersøgelse.

Kåre Schultz forlod i sidste uge stillingen som øverste chef hos Lundbeck for en stilling hos Teva i Israel. En ny undersøgelse viser, at han langtfra er den eneste leder, der er parat til at rykke mod udlandet, hvis det rigtige job byder sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Kasper Rørsted, Jimmy Maymann og nu også Kåre Schultz. Listen over danske topchefer i udlandet er til at overskue, men det er ikke fordi lysten mangler.

I en ny undersøgelse, som interesseorganisationen Lederne har lavet, har 43 procent af de adspurgte ledere svaret »helt sikkert« eller »måske« til spørgsmålet om, hvorvidt de er parate til at flytte til udlandet i forbindelse med et nyt job.

Faktisk er der flere ledere, der er indstillet på at rykke til udlandet end at rykke til en anden landsdel i Danmark, viser undersøgelsen, som 2.120 ledere har svaret på. Det er således kun 35 procent af respondenterne, som svarede »helt sikkert« eller »måske« til at ville flytte til en anden landsdel i Danmark for et nyt job.

Birgitte Alstrøm, der er ledelesrådgiver hos Lederne, mener uanset hvad, at en sådan beslutning skal være godt gennemtænkt.

»Uanset, om vi taler en flytning på tværs af Danmark eller til udlandet, skal beslutningen om at flytte i forbindelse med et jobskifte være ekstra godt gennemtænkt. Her er det vigtigt, at lederen ikke bare lader sig lokke af en god løn eller en finere stillingsbetegnelse, men forsøger at tænke over alle fordele og ulemper – blandt andet fordi, at en flytning for mange ledere også indbefatter, at der er en ægtefælle, som skal finde sig et nyt job, og et eller flere børn, som skal skifte skole og i gang med at etablere et helt nyt socialliv,« siger Birgitte Alstrøm.

Hun påpeger videre, at det kan være en fordel, at den pågældende leder selv opholder det nye sted i en periode, før resten af familien flytter med.

»Fungerer det ikke fagligt eller socialt, er det kun lederen selv, som skal flytte tilbage. Og dermed er konsekvenserne af en forkert beslutning ikke lige så omfattende, som hvis det er en hel familie, der er blevet rykket op med rode,« siger Birgitte Alstrøm.