Hver anden er sur på chefen

44 procent af alle danskere i job har inden for de seneste to måneder været trætte af lederen.

Rigtigt mange danskere er ind i mellem irriterede på chefen, men de færreste lukker vreden ud direkte over for vedkommende. I stedet må familie og kolleger lægge ører til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen

44 procent af alle i arbejde har været irriteret på deres nærmeste overordnede inden for de seneste to måneder. Sådan lyder resultatet af en stor undersøgelse, som Dansk Erhverv har foretaget, skriver Søndagsavisen.

»eg tror, langt de fleste af os har prøvet at blive irriteret på en chef, fordi de gør tingene anderledes, end vi selv ville have gjort, har en dårlig vane eller lignende,« siger chef for HR & arbejdsmiljø i Dansk Erhverv Rikke B. Ørum, til Søndagsavisen.

Men vi går og skumler i stilhed. Blot 16 procent af de danskere i job, der har set sig sure på chefen, konfronterer rent faktisk vedkommende med det. Resten af os – ja vi brokker os til vores kollegaer eller hjemme i familien. Og det er måske ikke det smarteste at gøre.

»Hvis man ofte og over længere tid er irriteret på sin chef, så skal man gøre noget ved det, for chefer er ikke tankelæsere,« mener Rikke B. Ørum.

52 procent henter luft for sin dumme chef hos kollegaerne, 47 procent klager sin nød hos partneren, mens blot seks procent går til tillidsmanden med problemerne, og 24 procent af os – ja vi snakker slet ikke med nogen om vores dårlige chef.

Norstat har for Dansk Erhverv spurgt 1.006 personer i undersøgelsen. Gruppen af folk i arbejde, der er irriterede på chefen, har haft mulighed for at angive flere svar i forhold til, hvem de indvier i deres utilfredshed.