Hvem styrer egentlig danske banker?

Sent søndag aften kom Bankpakke II. I primetime. Den anden bankpakkes komme var næppe en overraskelse.

Foto: Modelfoto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Travle bankformænd
Ugen før var præget af intense forhandlinger og spektakulære forslag om loft over bankdirektørernes løn. Men måske alligevel overraskende for en enkelt gruppe: Bankernes bestyrelsesformænd.

Berlingske Business forsøgte dagen efter offentliggørelsen af Bankpakke II at træffe bestyrelsesformændene for nogle af de toneangivende danske banker. På grund af beskatning af bankdirektør-lønninger bliver det nemlig dyrere at være arbejdsgiver.

Og her er det så, at man kommer lidt i tvivl om, hvorvidt disse bestyrelsesformænd nu helt havde forstået deres rolle. Formanden for Alm. Brand Bank, landmand Christian Niels Brock Ulrich, var ikke klar over pakkens indhold og sagde: “Hvad var det, grænsen var? Var det 2,5 mio. kr.?” Bestyrelsesformanden for FIH Erhvervsbank, DI-direktør Hans Skov Christensen, ønskede slet ikke at forholde sig til pakken. Og Jyske Banks bestyrelsesformand, Sven Buhrkall, var på rejse og kunne slet ikke træffes. Den manglende lyst til at tale kan være en ren tilfældighed. Vi er alle travle folk. Men vel også tankevækkende, når man ser tilbage på bankernes triste meritter de senere år. n anrb@berlingske.dk