Hvem har den største yacht?

Kun én dansker i top 100

Den russiske milliardær Roman Abramovichs megayacht, som er den største privateejede yacht. Den er udstyret med et missilsystem, helikopterplatform, et miniature-ubåd og luksus spa. Fold sammen
Læs mere
Foto: ...
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke en liste for ”fattig-røve” med blot et par hundrede millioner kroner på bankbogen.

Hvis man har ambitioner om at se sin yacht indtage listen over verdens største luksusyachter, så skal man samtidig have en formue, der vækker ligeså stor opsigt, som de kæmpekasser der p.t. ifølge superyachts.com er verdens største.

Listen domineres af rigmænd fra Mellemøsten, hvor olien sikrer dem enorme formuer, som de bl.a. bruger på at købe yachts, der igennem mange år har været et status-symbol af de helt store, hvis man ønsker at vise, at man er velhavende.

Det er fantastisk læsning at gennemgå listen, hvor man forbløffes over, hvor megen luksus, der kan proppes ind på godt 160 meter flydende stål. Samtidig er der vitterligt tale om nogle enorme både, når man tænker på, at de primært bruges i privat regi – og altså ikke er beregnet til at transportere større mængder af passagerer. Det kunne man ellers godt tro, når det viser sig, at længden på flere af bådene svarer til længden på de enorme færger, der sejler mellem Oslo og København.

Til disse superyachts hører også en tank, der får en dansk familiebil til at rødme af skam. En af bådene har en tank, der kan indeholde godt 1 million liter brændstof – så kan man også tilbagelægge mere end 15.000 kilometer på havet.

I top 100, på plads nummer 73, finder man kongefamiliens yacht Dannebrog, der er 78 meter lang.