Hunde bekymrer os mere end krisen

Den massive forøgelse i antallet af kamphunde og de regelmæssige angreb har gjort danskerne mere fokuserede på køtere end på krise.

Foto: Claus Bech.
Læs mere
Fold sammen
Konklusionen kommer fra The Economist. Tidsskriftet skriver under overskriften "Skyd hvalpen", at det største problem for danskerne henover sommeren ikke har været recession eller ledighed, men derimod de mindre kære vovser.

Begrundelsen for denne påstand bunder i en række faktorer. Blandt andet i det faktum, at antallet af kamphunde i de sidste fem år, ifølge Dansk Kennel Klub, er steget fra 1.000 til 20.000.

Derudover skriver The Economist, at Ritzau rapporterer om angreb af kamphunde omkring hver fjortende dag, hvor flere mennesker indtil videre er blevet lemlæstet, mens drabene dog har begrænset sig til katte, kaniner og mindre hunde.

Dræb hvalpene
Men den udbredte bekymring for, at det næste angreb vil tage livet af en borger har ifølge tidsskriftet skubbet problemet op på toppen af den politiske agenda, hvor Lars Løkke Rasmussen blandt andet har foreslået en lov, der skulle forbyde avlen af aggressive hunderacer.

En sådan lov ville dog kunne omgås ved at krydse to kamphunderacer og dermed få en lovlig, men aggressiv hund.

Men ifølge The Economist har dyrlæge Flemming Møller (V), der overtog Anders Fogh Rasmussens plads i Folketinget, en noget drastisk løsning på problemet. Dræb alle bastardhvalpe. Alle hundehvalpe uden stamtavle skal således aflives.

Politikeren forudser en masse fin presse med billeder af små, fine hundehvalpe, som skal aflives. Men politikerne må have is i maven, fastslår dyrlægen. Forslaget har dog ind til videre ikke fået politisk medvind.