Hun er Danmarks mest indflydelsesrige bestyrelsesmedlem

Endnu engang går førstepladsen på listen over landets mest indflydelsesrige bestyrelsesmedlemmer til Agnete Raaschou-Nielsen. Hun overhaler profiler som Michael Pram Rasmussen og Ole Andersen.

Agnete Raaschou er bestyrelsesformand for Arkil Holding og Brdr. Hartmann og sidder i bestyrelsen for Novozymes, Solar, Schouw & Co., Icopal og Dalhorf Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Agnete Raaschou-Nielsen indtager for andet år i træk førstepladsen som det mest indflydelsesrige bestyrelsesmedlem i Danmark. Michael Pram Rasmussen, Ole Andersen og Jens Due Olsen må derfor se sig slået på målstregen, skriver Jyllands-Posten.

Det er formandsposterne i Arkil Holding og Brdr. Hartmann og bestyrelsespladserne i Novozymes, Solar, Icopal, Dalhof Larsen og Horneman og Schouw & Co., der har sikret hende første pladsen i en opgørelse, som Dansk Aktieanalyse har udarbejdet for Finans. Listen består af de 25 mest indflydelsesrige bestyrelsesmedlemmer baseret på deres bestyrelses- og formandsposter i danske børsnoterede selskaber og 30 udvalgte unoterede.

Formand i TK Development, Niels Roth, er nummer to, og formanden i Lego, Niels Jacobsen, er nummer tre.

Den 57-årige erhvervskvinde forlod for fire år siden sin stilling som topchef i Aalborg Portland for at hellige sig fuldt ud til bestyrelseskarrieren. Men selv om Agnete Raaschou-Nielsen i årerne før var topleder i blandt andet Zacco og Coca-Cola Tapperierne, fortryder hun ikke karriereskiftet.

»At der er nogen, der sidder i mange bestyrelser, betyder, at de kan overføre viden, erfaringer og best practice fra den ene bestyrelse til den anden. Men det er vigtigt, at der også sidder nogen i bestyrelsen, som er midt i det operationelle arbejde som topleder, og som mærker vindene suse fra forskellige retninger,« siger hun og tilføjer:

»Det er et privilegeret liv, jeg lever. Spændende og varieret. Vi har fokus på de overordnede og strategiske spørgsmål, og der er en masse nødvendige møder, man har som topchef, som man slipper for i denne her type liv.«