Hun droppede jeans og svømmer i cola

Hun har boet i Paris, tilbragt meget af sin ungdom på en hesteryg, og i dag er Charlotte van Burleigh direktør for Coca-Cola i Danmark og Finland.

Charlotte van Burleigh er chef for Coca-Cola Danmark, som er i gang med en stor relancering af den ikoniske flaske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

I sidste uge offentliggjorde Coca-Cola den største ændring af deres ikoniske flasker i Danmark nogensinde. Den brunsorte læsedrik skal fyldes på nye flasker, og Charlotte van Burleigh er kvinden, der skal sørge for, at flaskerne bliver fast repertoire i danske køleskabe.

Historien om Danmarks Coca-Cola-dronning begyndte på ryggen af en hest, men vi ind­leder et andet sted – foran Eiffeltårnet i Paris.

Charlotte van Burleigh brugte to af sine ungdoms­år i Europas hjerte, hvor hun blev så forelsket i det syngende sprog, at hun i ­Danmark påbegyndte en uddannelse i sprog og økonomi med fransk som hovedfag.

Studierne førte hende til Belgien, og her tog karrieren for alvor fart for Charlotte van Burleigh. Hun brugte et halvt år som studentermedhjælper hos Danfoss.

Senere flyttede hun til det fransktalende land, hvor hun hoppede i de ­berømte jeans og fik sit første rigtige job hos tøjfirmaet Levi Strauss.

Kærligheden til Belgien holdt dog ikke ved, men da hun efter fire år i udenlandet kom hjem til Danmark, havde ­årene i det fremmede formet hendes CV, der kastede et job i den danske afdeling hos Coca-Cola af sig. Herfra arbejde hun sig op i hierarkiet og er i dag direktør i de to nordiske afdelinger.

Konkurrence på ryggen af en hest

Men Charlotte van Burleigh var ifølge eget udsagn aldrig endt som afdelings-topchef hos et af verdens største brands, hvis det ikke var for hendes veludviklede konkurrencegen, der hele hendes barndom blev plejet på ryggen af en hest.

Da hun var ung og endnu ikke havde opdaget sin flair for fransk og marketing, brugte hun alle sine dage på rideskolen, der lå et stenkast fra hjemmet i Frørup på Fyn.

Som 18-årig måtte hun dog sande, at ridningen ikke kunne give mad på bordet eller føre hende til toppen af podiet resten af livet, så hun begyndte at se sig om efter andre karriere­veje – og det var her, at hun fik ideen om at ­tilbringe nogle år i udlandet.

Til trods for afskeden med ridningen svigtede konkurrencegenet aldrig, og Charlotte van Burleigh banede sig vej til toppen af marke­ting hos Coca-Cola og TDC.

I dag bor hun i Holte med sin mand og to børn. Hun elsker dog stadig at rejse og at leve et internationalt liv.