Humanisten, der blev cyberspecialist

Talent 100: Anders Hou Nielsen, 34 år, IT Security Manager, NNIT

Kategori: Ledere

IT-sikkerhed er normalt ikke noget, man forbinder med ord som psykologi og holisme.

Alligevel har netop de begreber en stor del af æren for, at det er lykkedes Anders Hou Nielsen, der til daglig leder NNITs Center for Cybersikkerhed, at tage springet fra humanist til sikkerhedsspecialist.

»Jeg elsker holdsport, og det er IT-sikkerhed. Min force er nok, at jeg befinder mig i en meget teknisk verden med et meget menneskeligt perspektiv. Det er vigtigt at kunne se fordelen i diversitet, fordi vi har brug for forskellige typer af mennesker. Både dem, der kan lide de lange processer, dem der hellere vil sidde og kode nede i kælderen, og dem, der kan finde ud af at formidle og tale med kunden,« siger Anders Hou Nielsen.

Director, Critical Operations SAP, Security & IAM i NNIT Alice Leth Sørensen tilskriver da også en del af Anders Hous succes, at han er en dygtig holdspiller.

»Et af Anders' største bidrag har været skabelsen af en stærk holdånd, blandt andet gennem etablering af læringsprogrammer, erfaringsudveksling og kontinuerlig feedback for specialisterne. Anders har sammensat et stærkt hold af skarpe specialister, som med tæt kontakt til store virksomhedskunder har styrket IT-sikkerheden og øget NNITs omsætning betragteligt.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.