HTH tager hånd om alkoholproblemer

Alkoholkurser. 22 nøglepersoner hos landets største køkkenproducent har fået redskaber til tidligt at opdage alkoholmisbrug og tilbyde hjælp.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mistanken om, at en kollega på arbejdspladsen er ved at få et problem med alkoholmisbrug, fører langt fra i alle tilfælde til, at man handler.

- At tage et ansvar og turde konfrontere den pågældende er det sværeste, siger Peter Degn Olsen, der i knap seks år har drevet Minnesota Consult i Esbjerg og underviser virksomheder i, hvordan de tidligt opdager medarbejdere med alkoholproblemer.

Han har i flere år samarbejdet med Danmarks største køkkenproducent, HTH Køkkener A/S i Ølgod nord for Varde, og her har 22 nøglemedarbejdere gennemgået et to gange tre timers kursus for at få redskaber til at håndtere kolleger med misbrugsproblemer.

- Kurset handler meget om, hvilke signaler disse mennesker sender, og hvor tidligt man kan opdage, at noget er galt. Man stiller typisk spørgsmålet, om vi kan tillade os at blande os. Peter vender det om og siger: Kan vi tillade os at lade være?, siger kompetencemedarbejder Anni Gregersen, HTH Køkkener.

Vigtigt at hjælpeAnni Gregersen er medlem af virksomhedens halvandet år gamle sygefraværskomité, der arbejder med trivsel, og hvorfra flere af kursusdeltagerne blev hentet. Kursisterne var typisk medarbejderrepræsentanter og mellemledere med personaleansvar.

- Deltagerne er valgt, fordi de repræsenterer den indstilling, at det er vigtigt at hjælpe hinanden. Når man er ude i et misbrug, formår man ikke at hjælpe sig selv. Det handler om, at vi gerne vil passe på vore medarbejdere, og har en medarbejder problemer, påvirker det også arbejdet. Efter nogle år får de desuden en viden og en indsigt i produktionen, som vi gerne vil holde på, for nye medarbejdere hænger ikke på træerne, siger Anni Gregersen.

Minnesota Consults kursusforløb giver deltagerne redskaber til at handle og tilbyde en kollega med alkoholproblemer hjælp, inden det er for sent. Som optakt vises en film om en arbejdsleder, som nægter at have et problem. Derefter gennemgås sygdommen alkoholisme og symptomerne på afhængighed.

KursusforløbetPå den anden kursusdag 14 dage senere gennemgås tilbagefaldssignaler og tegn på, at en person kan have alkoholproblemer, eksempelvis at vedkommende bliver tiltagende usoigneret, bruger et vulgært sprog eller er syg efter lønningsdagen. Kursusdagen fortsætter med yderligere en film om en alkoholisk fars påvirkning på hustru og børn, og forløbet slutter med spørgsmål og dialog.

- Ved at arbejde med emnet i en årrække har jeg også selv fået mere erfaring, eksempelvis med ikke at fejlvurdere, om en person er misbruger eller afhængig. En misbruger skal ikke igennem hele kuren med behandling og kan teknisk set lære at drikke socialt, siger Peter Degn Olsen, der er uddannet alkolog og blandt andet bruger den svenske ADDIS-test til at kortlægge en persons forhold til alkohol.

Tilbud om behandlingPå HTH Køkkener er det enten en personaleansvarlig eller Peter Degn Olsen, der konfronterer en medarbejder med et alkoholproblem. Den pågældende får et tilbud om lån til behandling med en afdragsordning, der er til at klare. Afslås tilbuddet, får det konsekvenser for jobbet.

Men HTH ser nødigt, at det kommer så langt for nogen af de omkring 1000 medarbejdere, hvoraf de 800 arbejder i Ølgod.



BOKS:

Værd at vide:

Minnesota Consult i Esbjerg drives af alkolog Peter Degn Olsen og Lene Hyldgaard, der er misbrugsvejleder og TFT-terapeut. For nylig er åbnet en afdeling i Tørring vest for Horsens, Gudenåens Minnesota Consult, med to medarbejdere. Desuden benytter firmaet sig af frivillige.

I de seneste måneder har Minnesota Consult gennemført en undervisningsrække for Danbor Services, Esbjerg Havn, Arovit Petfood og andre virksomheder.