Hr. og fru Lauritz.com bag handler for en milliard

Bengt og Mette Sundstrøm danner parløb privat og professionelt og har på 14 år gjort auktionshuset Lauritz.com til en milliardforretning.

Mette lejede et hus af Bengt Sundstrøm. Hun fik job i hans firma, og senere blev de gift. Foto: Jenny Leyman/Sydsvenskan
Læs mere
Fold sammen

De har fortalt om deres familieliv i dameblade, berettet om deres sydfranske vinslot i aviser og kloget sig om kunst på TV. Ægteparret Bengt og Mette Sundstøm er ikke nærige med oplysninger om deres forretnings­eventyr og privatliv.

De to mødte hinanden, da hun lejede et hus af ham i Klampenborg nord for København. Nogle uger senere tilbød han hende job i Lauritz.com, som han havde lanceret i december 1999, efter at han et år forinden havde købt det fynske auktionshus Lauritz Christen­sen Auktioner.

Bekendtskabet mellem de to udviklede sig i en romantisk retning, og fem år senere rykkede Bengt ind hos Mette i det, de selv omtaler som hestepalæet, fordi trævillaen ligger ved en rideskole.

Selv om de både har knyttet juridiske bånd og fået to børn sammen, har ægteskabet ikke ligget på den lade side arbejdsmæssigt. Lauritz.com er siden 2001 vokset fra en omsætning på 60 millioner kroner til en omsætning på mere end en milliard kroner, og mens der for 14 år siden var 30 medarbejdere, er der i dag cirka 350 medarbejdere.

For at få et travlt arbejdsliv til at gå hånd i hånd med to mindre børn har familien både husholderske og ung pige til at hjælpe sig, har Mette Sundstrøm fortalt i et interview til damebladet Søndag.

»Det lyder ekstravagant, men det var måden, vi kunne få det til at hænge sammen på,« sagde hun i interviewet.

Nordens største

Og man forstår, der har været travlt i den lille familie. Laurutz.com er i dag Nordens største auktionshus og består i alt af 25 huse i Danmark, Sverige, Tyskland og Belgien. På 15 år er der solgt over 3,5 millioner varer og registreret kunder fra over 200 lande.

Bengt Sundstrøm, der er opvokset i Sverige, har da heller aldrig lagt skjul på, at ambitionerne for Lauritz.com er høje. Det ultimative vækstmål er at etablere Lauritz.com i hvert land, hvor Ikea findes.

Men inden ægteskabet Sundstrøm når dertil, skal de igennem en storm af dårlige sager, der over de seneste år har ramt Lauritz.com. Senest har den svenske møbelproducent Hästens sagsøgt både moderselskabet og franchise­tagere for svindel med forfalskede luksussenge fra Kina, og Lauritz.com er desuden blandt andet flere gange blevet beskyldt for at vurdere varer alt for højt, sælge uægte italiensk vin, udbyde Eames-stole med uoriginale ben og mangle sikkerhed for, at sælgere af en vare uhindret kan byde prisen op.

Mens Bengt Sundstrøm i dag fungerer som bestyrelsesformand for Lauritz.com, er Mette Sundstrøm administrerende direktør. Trods utallige forsøg fra Berlingske Business – og trods den tidligere interesse for medie­opmærksomhed – har det ikke været muligt at få en kommentar fra hverken formanden eller den administrerende direktør.