HR-chefer: Svært at finansiere fryns

Det bliver dyrere at fastholde og rekruttere nye medarbejdere, vurderer danske HR-chefer i især små og mellemstore virksomheder. Faktisk så dyrt, at det bliver svært at finansiere al frynsen for virksomhederne, siger de.

Mange medarbejder tager frynsegoder som en selvfølgelig del af lønnen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver fjerde chef i de mindre og mellemstore virksomheder mener, det bliver svært at finansiere de personalegoder, som skal lokke nye medarbejdere til og fastholde nuværende medarbejdere. Det viser en undersøgelse blandt 500 HR-chefer, hvor hovedparten er i en virksomhed med under 400 medarbejdere, fra Nordania Leasing og Sermo Analyse og Rådgivning.

For det kommer også til at koste flere penge at holde på folk, mener 87 procent af de adspurgte HR-chefer. Henrik Møller, der HR-chef i medico-virksomheden Dansac, der udvikler og sælger stomiprodukter oplever, at det er blevet betydeligt dyrere.

”Vi mærker tydeligt, at kandidaterne i dag tager en række goder for givet, som for få år siden var noget man forhandlede sig til. Samtidig med, at vi bruger langt flere penge på at rekruttere nye medarbejdere, må vi internt investere flere midler i at fastholde nuværende medarbejdere, der forlanger de samme goder som deres nye kolleger får, når de underskriver kontrakten, siger Henrik Møller.