Hos disse arbejdsgivere har du flere end en million kolleger

Flere militærstyrker, en amerikansk supermarkedsgigant og den indiske jernbane er blandt de firmaer og offentlige institutioner, der ansætter flest personer verden over. Her er de ti allerstørste arbejdsgivere.

Læs mere
Fold sammen

Tidligere har det været kendt, at den indiske jernbane har været verdens største arbejdsgiver. Men den er nu faldet til en 8. plads.

Derimod er det militærstyrker, som dominerer den liste, som World Economic Forum for nylig har udgivet over de ti største arbejdsgivere i verden. Henholdsvis det amerikanske og kinesiske forsvar ligger nemlig solidt placeret på listens 1. og 2. plads med 3,2 og 2,3 millioner ansatte, og også det indiske forsvar er med på listen.

Der er dog også plads til private virksomheder. Her dominerer den amerikanske butikskæde Walmart på en 3. plads med 2,1 millioner ansatte, imens fastfoodgiganten McDonald's får en 4. plads med 1,9 millioner ansatte.

Det danske selskab med flest ansatte er i øvrigt rengøringsfirmaet ISS A/S, som har omkring 511.000 ansatte på verdensplan. Dermed er Danmark hjemsted for en af Europas største arbejdsgivere, men alligevel når servicegiganten ikke arbejdsgivernes mastodonter til sokkeholderne.

Se Top 10-listen over verdens største arbejdsgivere her: