Homoseksuelle udpeger mønstervirksomheder

Et nyt indeks over virksomheder med bedst ligestillingspolitik over for homoseksuelle blev tirsdag præsenteret i København. British Telecom er bedst blandt 15 globale sværvægtere.

De såkaldte Outgames er i disse dage i gang i København, hvor homoseksuelle dyster og fester. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen, Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det internationale handelskammer for bøsser og lesbiske har kåret verdens tre bedste virksomheder, når det gælder ligestilling af seksuelle minoriteter. Det skete på en konference tirsdag på IT Universitet i København, hvor British Telecom - BT Group - løb med førstepladsen foran IBM og kemigiganten Dow Chemical Company.

I alt er 15 multinationale selskaber blevet vurderet i den første udgave af The International Business Equality Index, der er sat i verden for at øge fokus på virksomhedernes sociale ansvar og samtidig give virksomhederne et værktøj til at måle sig mod hinanden.

Der er ingen danske virksomheder med i indekset, men alle er velkomne til at deltage i næste års udgave - så længe selskabet er til stede i mindst tre lande og har mindst 10.000 ansatte. Det handler nemlig i første omgang om de rigtig store virksomheder, og det lever vinderen fuldt op til.

»Som en af de største kommunikationsvirksomheder i verden er vi tilstede i mere end 170 lande og har en god del over 100.000 ansatte. Mangfoldighed er og skal være grundlaget for vores forretning. Det er afgørende for vores succes at have politikker og rutiner på plads til at støtte homoseksuelle,« siger BT Groups CEO Ian Livingston efter at have hørt om kåringen.

Lang vej endnu
Dermed står Livingston og BT Group i spidsen for en udvikling, hvor stadigt flere virksomheder brander sig som åbne og tolerante over for det såkaldte LGBT-segment for at stå på god fod med en gruppe, der ligger pænt over gennemsnittet, både når det kommer til uddannelse og købekraft.

Undersøgelsen viser dog, at det hovedsageligt er på de indre linjer, at de store virksomheder gør en indsats over for segmentet. Minoritetsgruppen er heller ikke nået til tops på direktionsgangene og flere virksomheder har forskellig praksis i forskellige lande.

Handelskammerets generalsekretær Pascal Lépine vurderer, at det fortsat vil tage år eller årtier, før der er fuld ligestilling, men er alligevel optimistisk:

"Det overvældende flertal af de undersøgte virksomheder har en mangfoldighedspolitik, der eksplicit omfatter seksuel orientering. Undersøgelsen viser, at de fleste virksomheder tager spørgsmålet seriøst."