Homoseksuelle holder ferie for 367 milliarder

Der er guld for enden af regnbuen. Det er gået op for verdens storbyer, der kappes om at markedsføre sig over for bøsser og lesbiske. Nu skruer København op for charmen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske hovedstad vil have del i de næsten 370 milliarder kroner, som verdens bøsser og lesbiske ifølge den amerikanske turistindustri bruger på rejser. Det skriver metroXpress.

På rejsemessen i Berlin om knap en måned vil København for første gang have en egentlig stand rettet specielt mod det homoseksuelle publikum.

Senere på sommeren afgår et krydstogt med flere end 2.000 homoseksuelle fra København, og i 2009 er København vært ved ­World Outgames, en slags OL for homoseksuelle og det største idrætsarrangement nogensinde på dansk jord.

»Rigtig mange storbyer kappes om at få homoseksuelle turister. De bruger mange penge, når de rejser. Men de er også frontløbere. Når de vælger noget, danner de ofte en trend for den bredere befolkning,« siger informa­tionschef Mette Dahl-Jensen fra turistorganisationen Won­derful Copenhagen.

Endnu er København ikke voldsomt kendt i den store og hastigt voksende skare af homoseksuelle turister.

Men ifølge internetmagasinet Planetout.com er København muligvis et af fremtidens rejsemål for netop bøsser og lesbiske. Og et af Danmarks første rejsebureauer for homoseksuelle Out Scandinavia mener, at København har meget at byde på.

»Vi har ingen særlig stor 'gay scene'. Til gengæld kan man være sig selv, som man er. Vi har en rig kultur og historie, og vi er kendt for at være tolerante og afslappede. Her kan forelskede homoseksuelle gå ind på en god restaurant og spise en romantisk middag på lige vilkår med heteroseksuelle. Så har man ikke samme behov for særlige clubber og spisesteder,« siger Patricio Soto­mayor, der ejer Out Scandinavia.

Den hidtil største undersøgelse af homoseksuelles rejsevaner viser, at netop muligheden for at føle sig velkommen og tryg blandt en bys indbyggere er en af de vigtigste faktorer, når rejsen skal bestilles.

Kilde: MetroXpress