Homoseksuelle efterspurgt af banker

En række investeringsbanker, der er aktive i Asien, er gået i front for at tiltrække flere homoseksuelle medarbejdere og skabe bedre lokale forhold.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investeringsbankerne har travlt i Asien, der i øjeblikket er verdens største marked for børs­introduktioner. Så travlt har bankerne, at det kniber med at finde kvalificerede finansmedarbejdere nok til at kunne følge med efterspørgslen, og det har ifølge Financial Times fået flere af verdens mest kendte investeringsbanker til at målrette deres indsats for at rekruttere homoseksuelle.

Avisen nævner Lehman Brothers, Credit Suisse, Goldman Sachs, Merrill Lynch og UBS som eksempler på banker, der bevidst søger at tiltrække flere bøsser og lesbiske, og som også er gået sammen for at forbedre de lokale vilkår for homoseksuelle.

Mens bøsser og lesbiske generelt er accepteret i lande som Thailand, Filippinerne og Hong Kong, støder de stadig på diskrimination og sociale tabuer i det meste af Asien. I bystaten Singapore, der er blevet et af verdens førende finanscentre, er sex mellem mænd direkte forbudt ved lov, og det er ifølge Financial Times et af de steder, hvor investeringsbankerne nu er begyndt at arbejde på at skabe bedre vilkår.

Lignende forbud findes på det meste af det indiske subkontinent. I langt de fleste tilfælde må bøsser og lesbiske i Asien leve i det skjulte. Nogle gange må de ligefrem opfinde kærester... Men i nogle sektorer, såsom i investeringsbankerne, er erhvervslivet begyndt at gå i front (for at forbedre situationen, red.), siger Richard Welford, direktør for konsulentfirmaet CSR Asia, der rådgiver i virksomheders sociale ansvar, til Financial Times.