Hollywood-stjerner risikerer lønnedgang

Selv de største af Hollywoods filmstjerner risikerer at skulle spænde livremmen ind. Salget af DVD’er er på katastrofal nedtur, og det kan sætte en stopper for stjernernes lukrative lønaftaler.

Angelina Jolie blev sidste år kåret som en af Hollywoods bedst betalte stjerner, en liste hendes mand, Brad Pitt også optræder på. Men der kan være lønnedgang forude for det succesfulde par. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Husholdningsbudgettet kan meget vel blive skåret ned med et par millioner for selv de største af Hollywoods filmstjerner. Finanskrisen har nemlig også ramt DVD-salget, og det giver genlyd i filmverdenen. Det skriver Financial Times.

Salget af DVD-film er en af filmindustriens største omsætningskilder, men salget faldt med hele 21 procent i de sidste to måneder af 2008, og det har fået flere af Hollywoods store filmstudier til at varsle om lønnedgang.

Chefen for et af Hollywoods større talentbureauer siger til Financial Times, at filmstudierne er begyndt at sænke løn-forventningerne hos de største stjerner.

”Studierne siger, at DVD-salget er faldet 30 procent, de laver færre film og sænker budgetterne drastisk,” forklarer han.

Talenterne hårdest ramt
Men filmbranchens problemer stopper ikke med DVD-salget. Også situationen på Wall Street har spredt sig til Hollywoods bakker, for filmbranchen har tidligere haft tradition for at investere aktivt i håbet om at sprede finansieringsrisikoen.

I sidste ende vil det dog hverken være stjerner som Angelina Jolie, Will Smith, Johnnie Deep eller Nicole Kidman, der bliver hårdest ramt.

Førnævnte stjerner toppede alle Forbes’ liste over Hollywoods bedst betalte stjerner i 2008 med indtægter et godt stykker over 50 millioner dollars. Det er i stedet de mindre, nye film, der vil mærke krisen kradse.

”Studierne bliver nødt til at genforhandle en del af deres talentaftaler, hvis de nye film overhovedet skal gennemføres. Talentudviklingsområdet er det eneste sted, der kan skæres,” siger en højtplaceret kilde ved et af Hollywood-studierne til Financial Times.

 
Læs også:

De rigeste kendisser under 30

Verdens rigeste kæledyr

Billedserie: Verdens rigeste kendisser