Højtuddannede bliver mobbet på jobbet

Mobning er udbredt på arbejdspladser med højtuddannede ansatte, viser en ny undersøgelse.

Foto: Peter Clausen. Næsten hver femte i Dansk Magisterforening er blevet mobbet det seneste år, og det vidner ifølge fagforeningen om, at der er rigtigt mange arbejdspladser med et dårligt arbejdsmiljø.
Læs mere
Fold sammen

En lang uddannelse er ingen garanti for at undgå mobning på arbejdspladsen. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Dansk Magisterforening (DM) ifølge Politiken har lavet blandt foreningens erhvervsaktive medlemmer.

17 procent af de 885 adspurgte svarer, at de er blevet mobbet i løbet af de seneste 12 måneder. Derudover har 36 procent været vidne til, at andre er blevet mobbet.

DM er bekendt med den triste tendens.

- Vi oplever et stigende antal medlemmer, der kontakter os, fordi de har det dårligt. Vi er chokerede over, at der er så mange, der bliver mobbet. Det vidner om, at der er rigtige mange arbejdspladser med et dårligt arbejdsmiljø, siger Gitte Grønnemose Butler, der er leder af DMs afdeling for politik og presse, til Politiken.

- Desværre er der rigtig mange, der først ringer, når de er så langt ude, at de har brug for psykologhjælp og står over for en længere sygemelding, fortsætter hun.

Hun begrunder udviklingen med, at flere føler sig presset på grund af den økonomiske situation og den svære situation på jobmarkedet.

- Så er der nogle, der ikke siger op trods et dårligt arbejdsmiljø, hvor de i bedre tider måske ville have skiftet arbejde, siger Gitte Grønnemose Butler.