HK: Kritik af unges arbejdsmoral er utidig

Dansk Erhvervs kritik af unges arbejdsmoral er utidig. Virksomhederne må selv tage ansvar og integrere de unge på arbejdsmarkedet, mener HK Handel.

Læs mere
Fold sammen
"De unge bliver ikke på en arbejdsplads af pligtfølelse, men fordi det giver god mening". Sådan står der i Dansk Erhverv og HK's fælles udspil til, hvordan man bedst får integreret de unge på arbejdsmarkedet.

Netop derfor mener HK Handel, at Dansk Erhvervs "højlydte kritik" af, at unge pjækker fra arbejdet og møder for sent er noget "vrøvl". Arbejdsgiverne har selv løsningen på at få engagerede unge, mener HK Handel.

- I vores kampagne med Dansk Erhverv forklarer vi netop, at nutidens unge efterspørger en anden ledelsesstil, skriver næstformand i HK Handel, Herdis Poulsen i en pressemeddelelse.

Kampagnen peger på, at de unge har særligt behov for dialog, respons og anerkendelse i deres arbejde.

- Så når arbejdsgiverne nu pludselig taler om dovne unge, som ikke kan opfylde elementære regler på arbejdsmarkedet, så burde man i stedet se på, hvordan man selv behandler de unge, skriver hun og konkluderer, at det desværre kunne lyde som om, at der er flere arbejdsgivere, der har en lidt gammeldags måde at tænke vores samfund og arbejdsmarked på.

/ritzau/