»Historien er jo mig. I am Ilse«

Ilse Jacobsen fortæller sin egen og Hornbæks historie via gummistøvler, kjoler, solcreme og kurbad. God kemi er afgørende for valg af nye forretnings-partnere.

Ilse Jacobsen på Hornbæk strand med flere af hendes gummistøvler. (Arkivfoto: Nikolai Linares) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når der står Ilse Jacobsen på et produkt, er det en del af fortællingen om den 55-årige Ilse Jacobsen og hjembyen Hornbæk med sin idylliske lille havn, skov og strand.

Det gælder både de velkendte gummistøvler, men også resten af forretningen, der omfatter tøj, blomster, spa- og skønhedsprodukter, kurbad og restaurant. Alt i høj kvalitet og med Ilses livsstil og Hornbæk som omdrejningspunkt.

»Produktserien med solcreme indeholder dansk tang og passer jo godt med Hornbæk. Kurbad er lige mig, og der kan jeg bruge mine egne produkter, og min egen restaurant passer ind, for jeg elsker at lave mad. Hver gang jeg bygger noget på, så hører det under mig og min historie,« siger Ilse Jacobsen og fortsætter:

»Det er vigtigt for mig, at mit DNA er til stede, og at det bliver fulgt, fordi jeg har en historie at fortælle. Og historien er jo mig. I am Ilse. Det er derfor, at mit logo er Ilse Jacobsen Hornbæk.«

Hun er selv involveret i det meste af forretningen og betegner det som at have fem fuldtidsjob. Fortællingen om Ilse Jacobsen skal nu udbredes endnu mere ved at ekspandere de næste år, efter hun har ladet investeringsselskabet Voluntas med erhvervsmændene Morten Albæk og Jan Bech Andersen i spidsen købe 15 pct. af virksomheden.

Ilse Jacobsen havde ikke forestillet sig at lukke andre ind, men i Morten Albæk ser hun en stor kapacitet, og hvad der for hende er vigtigst af alt i valget af samarbejdspartnere; en god kemi.

Familievirksomhed

Familien er vigtig og holder sammen.

Søsteren er ansvarlig for den daglige drift af kurbadet. Broderen sidder i IT-afdelingen. Faderen er pensionist, men fejer og hjælper lidt foran butikkerne og skælder personalet ud, hvis de har glemt at lukke vinduet aftenen før.

Moderen skimmer regnskaber fra butikkerne igennem, inden de blev afleveret i bogholderiet. Manden, Jesper, er adm. direktør i virksomheden, og datteren Natasha er medejer af blomsterbutikken.

Ilse Jacobsen blev mere kendt i offentligheden, da hun deltog i TV-programmet Løvens Hule, hvor hun og fire andre succesfulde erhvervsfolk (løverne) skal udvælge iværksætterideer og investere i dem. I dag er hun glad for deltagelsen og sine »små løveinvesteringer«, som hun kalder dem, men i første omgang afviste hun at deltage. Hun var bange for at skulle fremstilles som en dum skiderik for åben skærm. Skrap kan hun godt være, men det skal ikke være dikteret. Ilse Jacobsen vil være sig selv.

Deltagelsen har ført til andre spændende opgaver, såsom foredrag med de andre løver. Og så er hun kommet med i bestyrelsen i Vækstfonden, hvilket hun er meget stolt af.

Siden 1998 har leddegigt været en stor plage for Ilse Jacobsen. Hun beskriver det som et helvede, hvor hun den ene dag kan gå på krykker, den anden sidder i rullestol og den tredje slet ikke kan rejse sig. Det seneste år har biomedicin dog hjulpet gevaldigt, og ellers har hendes måde at tackle det på været at optage hjernen med arbejdsopgaver for derved at abstrahere fra smerterne.

Hun slapper af med hunden i en god liggestol og hende selv i en anden. Og så henter hun ny energi på ferier til særligt Sardinien og Maldiverne, hvor hun finder naturen, de smukke strande, de søde mennesker og maden fantastisk.