Her er verdens bedste MBAere

Financial Times har udpeget de absolut bedste business-skoler i verden at tage en MBA-uddannelse på. Se, hvilke 25, der ligger helt i top.

Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overvejer du at give karrieren et boost ved at blive kandidat i ledelse med en MBA (Master of Business Administration), er der god grund til at skæve til, hvordan dimittenderne fra de forskellige uddannelser verden over klarer sig, efter de har fået eksamensbeviset i hus. For der er stor forskel på, hvad de efterfølgende får i løn, hvor mange der er i arbejde og hvor hurtigt deres karrierer udvikler sig.

Læs også: Tjekliste til MBA


Det viser en opgørelse fra Financial Times, som har rangordnet verdens 100 bedste fuldtids-MBA-uddannelser ved netop at vægte forhold som løn, beskæftigelsesgrad, dimittendernes efterfølgende succes eller andelen af internationale og kvindelige studerende.

For eksempel får en dimittend fra den italienske Politecnico di Milano School of Management inden for de første tre år efter uddannelsen i gennemsnit kun godt 74.000 dollars i løn, mens en med en tilsvarende uddannelse fra Stanford University i USA får mere end det dobbelte, nemlig knap 183.000 dollars.

Størst value for money får du, hvis du tager MBAen på University of Cape Town i Sydafrika, viser opgørelsen, selv om det universitet samlet set kun ligger på en 60. plads samlet set. Denne uddannelse giver dig nemlig størst værdi, taget i betragtning, hvad du efterfølgende som kandidat kommer til at tjene, hvor meget uddannelsen har kostet dig og hvor lang tid uddannelsen har varet.

Læs også: Er du til ”5-i-15” eller ”1-4-40”?


Særligt de amerikanske business-skoler pryder toppen af listen, idet de amerikanske MBA-uddannelser indtager 5 pladser på en top 10. Øverst på listen ligger dog både University of Pennsylvania i USA og London Business School, som for tredje år i træk placerer sig på førstepladsen. Ingen danske uddannelser har præsteret at klemme sig ind på en plads blandt de 100 bedste.

Se den fulde liste fra Financial Times med de 100 bedste business-skoler her.