Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv, uge 17

Made in Denmark , Golf , European Tour , Himmerlands Golf & Spa.: Tirsdag eftermiddag åbnede Lars Larsen Adventure Golf og efter det spillede alle ni danske European Tour spillere en match om 50.000 kroner. Her ses Lars Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ugens opture

Made in Denmark , Golf , European Tour , Himmerlands Golf & Spa.: Tirsdag eftermiddag åbnede Lars Larsen Adventure Golf og efter det spillede alle ni danske European Tour spillere en match om 50.000 kroner. Her ses Lars Larsen Fold sammen
Læs mere

Larsens vokseværk

Er der én ting, som man ikke kan tage fra dynekonge Lars Larsen, så er det lysten til at satse.

Fra begyndelsen som ganske lille dynehandler til nu multinational dynekonge er vejen fyldt med mere eller mindre opsigtsvækkende satsninger.

Lars Larsen er nemlig aldrig bange for at kaste millioner ind i nye projekter, hvilket over årene har givet store succeser – og mindst lige så mange økonomiske øretæver.

Nu er Lars Larsen så på banen igen. Han smider millioner i købet af møbelproducenten Actona, som i fremtiden kan få en endnu større rolle som leverandør til Larsens butikker.

Det er en sjov beslutning – omend helt i Larsens ånd. Mens andre detailaktører foretrækker den totale fleksibilitet og køber ind dér, hvor varerne er bedst og billigst, så kan Lars Larsen godt lide selv at eje producenter – fra dyner over havemøbler til nu egentlige møbler.

Og uanset resultatet kan Larsen være ligeglad med andres holdning. Det er jo hans egne penge der er i spil.

Lars Seier Christensen dansk bankdirektør for Saxo Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph.

Et rigtigt madøre

Det er da sjovt, at Saxo Bank-ejer Lars Seier nu kaster nogle af sine penge ind i ejerskabet af Michelin-restauranten Geranium.

Det har vist aldrig været nogen hemmelighed, at Lars Seier er lidt af en levemand – en mand med sans for det gode i mad og vin etc.

Den passion kan han nu leve helt ud, omend han nok skal indstille sig på, at Geranium-ejerskabet først og fremmest skal være ud fra kærlighed til mad og restauranten – og i mindre grad fordi det kan blive en god forretning.

For det har nu vist sig, at Geranium, der har kokken Rasmus Kofoed som ankerperson, faktisk igen var i økonomiske problemer og var gået »stille konkurs«.

Det er de nu ude over med Lars Seiers indtog. Det er bare at håbe, at de friske penge kan sikre, at Geranium kan holde sit tårnhøje niveau (et niveau, som ingen af gossip-redaktørerne desværre har haft tegnebog til at teste).

Søren Johansen, advokat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner.

Så vil jeg også sælge et børsflop

Det er ikke altid, at det helt er til at forstå lønmodellerne i f.eks. kapitalfondene.

Ind i mellem står man udenfor og spekulerer, hvordan pokker aktørerne kan være så meget værd for deres virksomheder, at de regulært forgyldes.

Tag bare Søren Johansen, der er leder for kapitalfonden Altor. Han blev kendt som manden, der stod i spidsen for salget af OW Bunker, der som bekendt krakkede efter ganske få måneder på børsen.

Det gav ikke meget ros blandt investorer, kommentatorer og kolleger. Men Søren Johansen kan sådan set være ligeglad, når man ser på udviklingen i hans 2014-løn.

For han og og hans lederkolleger fik i gennemsnit ekstra 700.000 kr. i lønposen i 2014, og fik i snit 2,2 mio. kr. i løn.

Det kan de sagtens have fortjent, men set udefra kan det nok virke provokerende for investorer, der tabte stort på OW-krakket, at de Altor-implicerede ligefrem hiver flere penge hjem for deres indsats i 2014.

Ugens nedture

Formand for Lederne Svend Askær. Fold sammen
Læs mere

Et laaaangt formandsår

Ups, PFA-formand Svend Askær er rendt ind i ham Murphy. Og Myr-phys lov om, at hvis noget kan gå galt, så går det galt. Lige meget hvad Askær rører ved i denne tid, tjah, så ender det på den skæve side.

Først lod han forstå, at beslutningen om hans afgang som formand – dog først i 2016 – var hans egen. Siden kom det frem, at der har været en del skumlen i PFA-bestyrelsen, og siden blev et internt notat lækket fra Lederne, hvor Askær også er formand.

Heri lod Askær forstå, at der fremover nok ville komme nogle modsætningsforhold i PFA-bestyrelsen. Øh, hvad var nu det for noget? Præcis hvad der er foregået svæver lidt i det uvisse, men faktum er, at Svend Askær i realiteten er »dead-man-walking« i PFA-regi. Hvorfor skal folk i PFA orientere sig mod formanden, når han er på vej ud? Det kan gå hen og blive en interessant generalforsamling i PFA i den kommende uge.

-Arkiv- SE RITZAU Tilsynschef bliver ny banklobbyist BV.: Interview med Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard omkring den redegørelse, som hudfletter Amagerbankens tidligere ledelse og sender en politianmeldelse afsted mod Jørgen Brændstrup. Fold sammen
Læs mere

Nødgaards nye syn

Nu rabler det da helt for den dybsindige gossip-redaktion, vil du, kære trofaste læser, tænke. Tilsynschefen Ulrik Nødgaard på nedturslisten – hvordan hænger det sammen? Chefen i tilsynet, som der står uhyre megen respekt om, og som igennem den finansielle krise er lykkedes med at køre en hård linje og skabe fornyet respekt om tilsynsvirksomheden.

Ret skal være ret, Nødgaard-brandet har været en tur på gossippernes meget følsomme vægt, hvor det i princippet kan falde ud til begge sider. Efter søvnlæse nætter og svære overvejelser har vi lagt flest lodder i den vægtskål, der er faldet ud i Nødgaards disfavør.

Det er svært at forstå, at man den ene dag kan være chef for det benhårde børspoliti, og den næste dag lobbyist for den »anden side«. Nå, men gossipperne har et åbent sind, vi vil selvfølgelig følge Nødgaard i hans nye sælgerrolle, og intet vil være mere vederkvægende end med tiden at kunne sende Finansrådets nye chef på opturslisten. Vi må se.

RB PLUS ARKIVFOTO 2012 af tidligere direktør i DONG, Anders Eldrup- - Se RB 24/4 2015 09.31. Tidligere direktør i Dong Anders Eldrup kritiserer regeringen for handlen med Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere

Kampen for eftermælet

Eftermælet, følelsesmæssigt står det for mange topchefer over hensynet til aflønningen. Hvis der er noget, velbetalte topchefer frygter mere end noget andet, så er det hvordan exit’en fra magtens top bliver og dermed hvilket eftermæle, der vil stå til tid og evighed. Her kunne nævnes navne på mange topchefer, der er trådt fra og har følt sig kørt ud på frustrationens holdeplads.

En af dem der benhårdt kæmper for sit eftermæle er den tidligere Dong-chef, Anders Eldrup. Han blev i sin tid fyret, og det var DONG-bestyrelsen enig om, men måden det skete på var under al kritik. Siden har Eldrup bag linjerne kæmpet for sit eftermæle, og nu kommer han så med en kritik af statens salg af DONG-aktier til Goldman Sachs.

Arh, Eldrup, dels er det lidt sent i forløbet, dels glemmes det i dag, åbenbart også af Eldrup, i hvor dårlig en økonomisk forfatning DONG i grunden var, da det så sortest ud. Nok var vindforretningen perspektivrig, men hvad med resten? Gossipperne mangler fortsat konkrete svar på, hvordan kapitalmanglen i DONG skulle løses for hele virksomheden, altså ikke kun vinddelen, hvis der ikke kom kapital ude fra.