Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv

Jackpot til Endomondo-skaber Mette Lykke og topchef-exit hos IBM. Se ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Mette Lykke Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ugens opture

Tavleviskeren

Peter Højland Fold sammen
Læs mere

Det kan være svært at finde vindere i kølvandet på nedturen for turistorganisationen Wonderful Copenhagen. Men gossipperne gør alligevel forsøget og giver den nye formand, Peter Højland, en stjerne på skuldrene.

Ikke at han endnu har fået vendt stemningen omkring Wonderful Copenhagen, som kritiseres fra alle sider efter de voldsomme budgetoverskridelser ved forårets Melodi Grand Prix i de gamle B&W-haller i København. Det vil tage nogle år at få vasket den plet af. Derimod må man give den nye formand, at han har valgt en klar og stringent linje i forbindelse med oprydningen. Og det betyder, at stort set hele den hidtidige bestyrelse og nu senest også den mangeårige direktør, Lars Bernhard Jørgensen, er historie i Wonderful Copenhagen. Meget erfaring går tabt, og dermed er tavlen ikke vasket ren, men det giver organisationen muligheden for en genstart.

Nu er det så op til Peter Højland og den nye direktør at få bragt Wonderful Copenhagen ind i en troværdig fremtid – hvis organisationen da skal have en fremtid.

Marika Frederiksson Fold sammen
Læs mere

Marika mangepenge

Kom ikke og sig, at kvinderne ikke mestrer hard-core jobbene som pengeforvaltere. Marika Fredriksson er finansboss i Vestas, hvor hun har siddet i halvandet års tid, og dermed har hun været med i den ganske overvældende turnaround den nye Vestas-ledelse har fremvist på kort tid.
Og hvad er det så, Marika kan?

Meget forenklet sagt, så får Vestas i dag betydeligt mere ud af de samme penge end tidligere. Vestas er stadig verdens største vindmøllevirksomhed, men pengestrømmene flyder nu meget mere effektivt end tidligere. Det kan man tjene mange penge på. Vestas opjusterede i denne uge forventningerne til pengestrømmene for regnskabsåret 2014. Det gav et ekstra pust til Vestas-aktien og en styrket tro på, at Vestas har lagt krisen bag sig. Svenske Marika Fredriksson er ikke den braldrende type, men skal man tro tallene, er hun god til at få mest muligt ud af pengene.

 

Mette Lykke Fold sammen
Læs mere

Hurtigløberen

Hvis du er sportskonkurrencemenneske, så kender du Mette Lykke. Eller i hvert fald hendes virksomhed, fitness-app’en Endomondo, som er en naturlig del af manges mobiltelefoner. Mette Lykke droppede i 2007 et både indbringende og prestigefyldt job i konsulenthuset McKinsey for at skabe egen virksomhed. Iværksætter Lykke er i den grad lykkedes, og nu forlyder det, at Endomondo er på auktionsblokken.

Hvem, der lurer på en hel eller delvis overtagelse af virksomheden er ikke til at vide, men hvis det sker, vil det givetvis fylde Mette Lykkes lommer – og bankkonto. Med 24 mio. brugere og en nu velafprøvet teknologi er Endomondo det, man kalder en af morgendagens virksomheder. Endnu er Endomondo en mindre virksomhed, både omsætnings- og medarbejdermæssigt med 30 ansatte, men perspektiverne er til at få øje. Når eller hvis et salg bliver aktuelt, bliver det spændende at følge, om Mette Lykke bliver i firmaet eller kaster sig over nye projekter.

Ugens nedture

Ingen kommentarer

Lars Mikkelgaard-Jensen Fold sammen
Læs mere

Den store IT-gigant IBM var tidligere for dansk erhvervsliv, hvad Novo Nordisk er i dag – en førerhund. Sådan er det ikke mere, glansen er gået af IBM.
I denne uge annoncerede topchefen i IBM igennem de seneste 11 år, Lars Mikkelgaard-Jensen, sin exit fra IBM. Naturligt nok, Mikkel-gaard-Jensen er 60 år. Men det giver anledning til et overordnet perspektiv på IBM og på Mikkelgaard-Jensen. IBM har altid været kendt for sin lukkethed, og det kan gå, når det går godt, men rammer hårdt, når det går skidt, og virksomheden lukker i med et »ingen kommentarer«.

IBM har haft en række dårlige sager over de senere år, selvfølgelig kulminerende med Se & Hør-skandalen. Det er selvfølgelig IBM’s og topchefens valg, hvad der skal kommenteres og ikke kommenteres, men det rammer hårdt og kan helt kontant aflæses på imagebarometret. Og det er svært at se, at det passer til en moderne virksomhed anno 2015.

 

Formand på deltid

Dennis Kristensen Fold sammen
Læs mere

FOA-formanden Dennis Kristensen er et forfriskende element i business-Danmark. Han siger, hvad han mener, og gør det også gerne højt og tydeligt. Nogle gange kan det dog godt lyde lidt underligt. Senest er Dennis Kristensen kommet med en opsang til Finanstilsynet om at stikke piben ind og nedtone de skærpede og stigende krav til det at være bestyrelsesmedlem i en pensionskasse. Blandt andet med krav om, at disse bestyrelsesmedlemmer ved, hvad der er op og ned på investerings- og risikoprofilen i den pågældende pensionskasse. Det turde være naturligt i en tid, hvor netop udsving i den globale økonomi og dermed risiciene er så store som aldrig nogensinde før.

Dennis Kristensen er som fagforeningsformand i FOA født ind i Pensam-pensionskassen, hvor han i dag sidder som formand. Og dermed hovedforvalter af en pensionsopsparing på over 100 mia. kr.

Kasi-Jesper igen-igen

Jesper »Kasi« Nielsen Fold sammen
Læs mere

Det er ofte svært at forstå helt præcist, hvad der egentlig foregår i Jesper »Kasi« Nielsen-universet. Supersælgeren er efter dramaet med Pandora, som stadig verserer, i fuld gang med sin nye virksomhed Endless Jewelry, men han er allerede gerådet i en fight med sin tidligere designer og producent på Endless-produkterne, Christina Hembo fra Christina Jewelry & Watches.

En fogedsag mellem disse nu eks-partnere i Holland, som ifølge Jesper Nielsen nu skulle være afsluttet. Men helt hvordan denne fogedsag konkret er faldet ud, svæver lidt i uvisheden. Dog tyder noget på, at hans modpart Christina Hembo har mest at smile ad efter kopisagen fra Holland.

Det er ikke usædvanligt, at man i erhvervslivet har en strid, som må afgøres i retten, men det kan undre, at Jesper Nielsen i så følsom en periode som opstartsfasen ikke har behov for mere ro i forretningen, end tilfældet er. Ny forretningspartner i Kasi-verdenen er designeren Julie Sandlau. Men stay tuned, nye historie følger utvivlsomt fra Jesper Nielsens forretningssfære.