Her er ugens bedste Business Gossip

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.
Læs mere
Fold sammen

Ugens opture

Poulsen som ligatopscorer

Foto: Niels Ahlmann Olesen. Dong-chefen Henrik Poulsen Fold sammen
Læs mere

Dong-chefen Henrik Poulsen er ikke en højtråbende, bralrende business-boss. Egentlig er han overraskende afdæmpet, når man møder ham, interesseret, lyttende til, hvad der foregår omkring ham.

Man skal dog nok ikke tage fejl af denne eksekveringens mester. For der er godt nok sket ting og sager, siden Henrik Poulsen for knap fire år siden kom til Dong. I dag stadig med produktion af energi, men i dag en helt anderledes virksomhed – fra sort til grøn. Og nu går han så på børsen med Dong til en værdi af omkring 80 mia. kr.

Godt nok er Henrik Poulsen blot »the hired hand« i Dong, men set udefra synes han at være den absolutte nøglefigur i den voldsomme turnaround. Mange danske topchefer kan kunsten at effektivisere, men der er næppe mange i Poulsens klasse. Poulsen må pt. være ligatopscorer.

Det får straks de sensationslystne gossippere til at spekulere i, hvad der bliver Poulsens næste destination.

Larsens logik

Foto: Keld Navntoft. Andelsforeningen A/B Duegården på Frederiksberg har vundet retten til at erklære sig konkurs. Her tidligere formand for andelsforeningen Lasse Larsen foran ejendommen. Fold sammen
Læs mere

Lasse Larsen føler sig ikke som en vinder, så langt fra. Han er tidligere formand og talsmand for det krakelerede projekt andelsforeningen Duegården på Frederiksberg og dets kamp mod Nykredit.

Der er da heller ikke meget grin ved, at en andelsforening uforvarende har kikset med komplicerede finansielle swapaftaler – og tabt. Så ja, Lasse Larsen og hans medbofæller i Duegården har et stort medansvar for det tragiske i, at Duegården nu af Højesteret får lov til at gå konkurs.

Når gossipperne alligevel har pillet Lasse Larsen ud som en af ugens vindere, skyldes det, at det sørme’ må kræve sin mand at holde fast i så langstrakt en sag og bevare troen på, at man kan vinde for fællesskabet. Uden at have en stor økonomisk gulerod hængende for næsen af dig, men en kamp alene for at begrænse sit tab.

Og hvor der er en vinder, er der ofte også en ... (læs videre lige nedenfor)

Arkitekten uden angst

Foto: Henning Bagger. Arkitekten Bjarke Ingels Fold sammen
Læs mere

Det er lidt ligesom med Michael Laudrup. Arkitekten Bjarke Ingels er en af disse wonderboys, som er uden for kritisk rækkevidde. Det ville være værre end majestætsfornærmelse. Således også for gossipperne.

Rigtige stjerner skal have lang snor, og netop Bjarke Ingels forstår til stadighed at lægge nye alen til sit efterhånden verdensberømte brand. Som amerikanske Time Magazine tidligere har skrevet: »Bjarke er den første store arkitekt, som fuldstændigt har løsrevet professionen fra angst.« Det man i gamle dage kaldte at tænke helt ud af boksen.

Nu vil Ingels sammen med Teslas godfather, Elon Musk, engang ud i fremtiden bygge en hurtigbane mellem Los Angeles og San Francisco, som skal kunne bringe passagerne de 600 kilometer frem på en halv times tid. Det svarer til flyhastighed i dag. Nuvel, det er et fremtidsprojekt, og det kan se meget anderledes ud, når toget om mange år fløjter til afgang. Men hvor er det fantastisk, at der er sådanne vilde og samtidig magtfulde personager, som har en ide om, hvor vi skal hen.

Ugens nedture

Skjærbæk vil op i himlen

Foto: Keld Navntoft. Erik Skjærbæk Fold sammen
Læs mere

Når man hører navnet Erik Skjærbæk, tænker de fleste nok på Parken, som Skjærbæk jo er stor aktionær i. Men den danske milliardær er også meget andet, bl.a. aktiv i Svendborg, som var byen, hvor han tjente sine mange penge via salget af firmaet Svendborg Brakes. For tiden er han meget aktiv på havnen i Svendborg, og det er der ikke – endnu i hvert fald – kommet noget godt ud af. Erik Skjærbæk har opkøbt en række ejendomme og vil så bygge boliger og erhverv på havnen.

Det er en god idé, hvis det kan sparke liv i en hensygnende havn, men en del beboere er rasende over udsigten til byggeri af høje huse. Det smitter også af på politikerne i Svendborg. Lige nu er der således modstand mod projektet, og det har sendt Skjærbæk op i det røde felt. Nu er Skjærbæk vant til at få sin vilje. Men spørgsmålet er, om penge er nok til at vinde denne sag.

Den havde Nykredit ikke set komme

Foto: Henning Bagger. Nykredits Michael Rasmussen Fold sammen
Læs mere

...taber. Og Nykredits Michael Rasmussen får altså nye stryg med Højesterets kendelsen.

For nok var Nykredits hurtige reaktion. da Andelsforeningen Duegården onsdag fik Højesterets ja til at kunne gå konkurs, at kendelsen ikke er principiel over hovedet. Men hvis ikke en Højesteretskendelse er principiel, hvad er så? Kendelsen var måske nok overraskende, for hvor tit sker det egentlig, at den lille mand vinder over de store, i dette tilfælde Nykredit.

Principper eller ej, så er det en dum begmand for Nykredit –både når det gælder de mulige udgifter for selskabet og eventuelle konsekvenser for andre andelsforeninger i samme situation.

Gossipperne gætter på, at Michael Rasmussen gerne havde været endnu en tur i mediemanegen foruden. For nu fremstår Nykredit igen som et selskab, der tryner de små – ligesom i bidragssagen – og det koster på imaget.

Ridser i den fine lak

Foto: Linda Kastrup. Lars Fæste, topchef i Boston Consulting Group. Fold sammen
Læs mere

Når vi hører om de store konsulenthuse, så tænker de fleste nok på skarpskårne kvinder i spadseredragt og tilsvarende mænd i habit. Det er en verden, hvor der er styr på tingene, og hvor ingen træder ved siden af. For Boston Consulting Group og topchef Lars Fæste har virkeligheden den seneste tid imidlertid været lidt anderledes.

For en irriterende sag om berettigelsen af en bortvisning og senere politianmeldelse af en nu tidligere ansat i konsulenthuset har trukket grimme overskrifter – det er jo ikke hverdag, at den slags sker i konsulentbranchen.

Sagen endte i byretten, hvor den blev afgjort i denne uge, og det var ikke sjovt for Fæste og Co., for den tiltalte blev frifundet for bedrageri. Dermed er punktum sat i den ualmindelige sag, som har vist, at konsulentbranchen ikke er bedre end andre – måske bare lidt mere glittet på overfladen.