Her er ugens bedste Business Gossip

Ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Se listen over dem, der landede på denne uges op- og nedture i dansk erhvervsliv. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ugens opture

Kasper Rørsted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe.

Trestribet stjerne

Det er noget af en himmelfart, som nyudnævnte Adidas-topchef Kasper Rørsted er på, efter meddelelsen om, at han skifter til den internationale sportsgigant kom tidligere på ugen.

Skulle nogen være i tvivl om hans stjerne, så behøvede man bare at kigge på aktiekurserne i den virksomhed han forlod, Henkel, og den han kommer til, Adidas. For mens Henkel styrtdykkede oven på meddelelsen, så røg Adidas-kursen direkte mod stjernerne.

Det er nok de færreste danskere, som kender Rørsted. Han har da også slået sine folder i Tyskland, hvorfor han til en vis grad er gået under radaren hos danskerne. Men hans resultater har talt deres eget sprog, og det er et interessant skifte, han nu tager. I Adidas kan han ikke gemme sig, men vil i stedet blive fulgt af iagttagere verden over, og nu er der ingen tvivl om, at Rørsted hører til de tungeste danske erhvervsfolk.

Michael Hauge Sørensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen.

Fremtidens mand

Det er faktisk ikke fordi, Michael Hauge Sørensen har fået sådan rigtig meget opmærksomhed. Bevares, i disse business-kredse ved de fleste vel, hvem den tidligere Ecco-direktør er, og hvad han bedriver, men ellers er kendskabet begrænset. Det vil ændre sig. For med sin seneste tilføjelse til porteføljen af bestyrelsesposter – denne gang som formand i BR-ejer Top-Toy – tager Michael Hauge Sørensen et stort skridt ind i en lille kreds af tunge danske professionelle bestyrelsesfolk.

Hauge Sørensen er i forvejen i bestyrelsen for bl.a. Pandora, EQT og IC Group, og hans stadige skridt op ad bestyrelsesstigen viser, at han er en mand, der er værd at holde øje med. Med sine 42 år er han en ung udgave af et typisk professionelt bestyrelsesmedlem. Men at det var vejen for ham, blev hurtigt tydelig, da han for et par år siden forlod Ecco. Så ham skal vi nok høre mere til.

Jesper Boelskifte. Fold sammen
Læs mere

Som at skære i smør

Så svært burde det vel ikke være at stege en bøf – vel! Men noget tyder på, at udlandet mener, at den danske bøfkæde Mash er bedre end de fleste til kunsten. Faktum er i hvert fald, at selskabet bag Mash, Copenhagen Concepts, har rigtig god gang i bøfsalget i Storbritannien og Tyskland.

Jesper Boelskifte fra Copenhagen Concepts fortæller derfor glad til Børsen, at man nu ser sig om efter nye forretningsmuligheder – bøflysten er simpelhen enorm derude i det store udland. Det er egentlig lidt ligesom at sælge sand i Sahara. Men danske virksomheder har før vist sig som eksperter i at sælge ting, som man ikke skulle mene kunne gøres meget anderledes, end de lokale kan. Hvad f.eks. med Tiger-butikkerne, der sælger deres billig-ting i butikker fra Tokyo til London. Eller Joe & The Juice, som har travlt med at lange juice over desken i blandt andet London. Så alt er muligt, hvis man bare tror på ideen.

Ugens nedture

Thomas Hofman-Bang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen.

Tab på slagmarken

»You win some, you lose some.« Sådan er det i erhvervslivet, man vinder nogle slag og taber andre. Men arh, det er bare ikke helt ligegyldigt, hvilke man vinder, og hvilke man taber. For de store revisionshuse er det største jagttrofæ en vis virksomhed på Esplanaden, nemlig A.P. Møller - Mærsk. Det giver klejner i revisorkassen – og også masser af prestige. Den prestige bliver frataget chefen i revisionsfirmaet KPMG, Thomas Hofman-Bang, som mister Mærsk som revisionskunde. I stedet kan revisionsfirmaet PwC nu sole sig i den prestige de næste år.

Selvsamme Hofman-Bang kunne ellers notere sig en sejr i forbindelse med det dramatiske skifte for et par år siden, da en stor del af KPMG gik over til konkurrenten EY. Dengang lykkedes det Hofman-Bang at fastholde Mærsk i det nykonstruede KPMG. Nye regler gør, at kunderne i højere grad end tidligere skal gå på omgang blandt revisionshusene. Ét slag er tabt, et nyt kan begynde.

Peder Holk Nielsen. Fold sammen
Læs mere

Frostsprængte Novozymes

Indrømmet, Gossipredaktionen tænker langt hen ad vejen som en sportsredaktion. Når holdet vinder den ene uge, er træneren genial, men er der nederlag ugen efter, er træneren en idiot. Og lad mig sige det på denne måde, Novozymes-chefen Peder Holk Nielsen var ikke på vinderholdet i denne uge. Han præsenterede ellers et flot 2015-regnskab, men uha-uha, han måtte også samtidig nedjustere skønnet over de næstfølgende år, og smak sagde det så fra et helt andet dommerpanel, nemlig børsmarkedet. Aktien fik åndenød og gik i dørken.

Som så mange andre er Novozymes-bossen overrasket over olieprisfaldet og endnu mere overrasket over, at det rammer hans egen forretning. Kollega Jesper Kongskov talte i sin analyse efter regnskabet ligefrem om risikoen for, at der er opstået en vis selvfedme hos Holk Nielsen & Co. Hårde ord i en kold tid for Novozymes.

Jesper "Kasi" Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Kasis kæberasler

Man skal ikke slå på en mand, der ligger ned. Det er dog svært at komme uden om denne uges skattenederlag for Jesper »Kasi« Nielsen. En højtprofileret skattesag, og en skattesag, som Kasi-Jesper med en vis ret (måske) kunne forvente ville falde anderledes ud. Set i lyset af, at Skat i visse tilfælde har opført sig som nogle gadedrenge over for den højtråbende iværksætter fra Vestegnen. Én ting er dog gadedrengeopførsel, noget andet og mere holdbart er, hvad juraen siger.

Skatteregningen på mere end 200 mio. kroner kan Kasi-Jesper ikke betale. Medmindre det lykkes ham at få hele eller dele af den partnerbonus på i alt 753 mio. kr. fra hans tidligere forretninger med Pandora-selskabet. Det synes dog at have lange udsigter, og derfor kan det ende med, at Kasi-Jesper risikerer at gå konkurs. Helt uden penge er han dog ikke, eftersom Kasi-Jespers nye forretninger i Endless Jewelry – i følge ham selv – kører fortrinligt. Og eventuelle fortjenester fra Endless må man forvente er afskærmet fra skattekravet.