Her er ugens bedste Business Gossip

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ugens opture

Kan LO-Lizette levere varen?

Fagforeningernes überminister, LO-formanden Lizette Risgaard, har formået at slå døren ind til en helt nødvendig ny tid i lønmodtagernes paraplyorganisation. Men kan hun mere end slå døren ind, kan hun også levere varen?

LO-formand Lizette Risgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

Lizette Rissgaard har i hvert fald på meget kort tid formået at sætte sig i respekt og skabe respekt om sin person. Næppe respekt hos den håndfuld LO-ledere, som fik silkesnoren dagen efter, hun blev valgt som ny LO-formand, men respekt for modet til at signalere en ny tid i LO. Fagforeningerne står mast tilbage som noget altmodisch, som et levn fra fortiden. Nu signalerer LO-formanden lyst til forandring.

Senest med et kampråb om, at hun hilser den nye deleøkonomi velkommen og gerne går til forhandlingsbordet uden det ultimative krav om overenskomster. Hendes kamp, bedyrer hun, er alene at skabe ordnede forhold for de ansatte. Helt konkret, hvordan det så kan udmøntes i praksis, flagrer endnu lidt i vinden. Men forfriskende er hun.

Støvet er fejet væk

Det er sjældent, gossipperne vover sig ind i de hellige gemakker i den offentlige sektor hos de magtfulde embedsmænd. Nu vover vi så forsøget og skubber Erhvervsstyrelsens direktør Betina Hagerup op på vinderlisten.

Erhvervsstyrelsens direktør Betina Hagerup. Fold sammen
Læs mere

Hvorfor? Fordi Erhvervsstyrelsen i denne tid lægger arm med en del af erhvervslivets establishment. Styrelsen står fast i afvisningen af fonden bag den bornholmske Espersen-koncern. Et snurrigt incitamentsprogram til en samlet værdi af 65 mio. kr., som blandt andet skulle komme topadvokaten Vagn Thorup til gode med en gevinst på 20 mio. kr. Konstruktionen er nu i to omgange pure afvist af styrelsen som værende ulovlig.

Det er næppe styrelsens direktør, Betina Hagerup, der har sagsbehandlet denne sag, men en så principiel og betydningsfuld sag med en række prominente erhvervsfolk på den anden side har givetvis været en tur over direktørens bord. Nu venter vi så på modtrækket fra fonden.

Erenbjergs nye æra?

Hvis TDC-chefen Pernille Erenbjerg alene skulle måles på børskursen, burde hun flyttes over på ugens taberliste. TDC-aktionærerne har lidt over lang tid nu. Og sådan set også lidt siden Pernille Erenbjerg tog over som topchef denne sommer med et styrtdyk i børskursen.

Pernille Erenbjerg, finansdirektør i TDC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Når Pernille Erenbjerg alligevel nu troner på vinderlisten, skyldes det, at hun nu konkret »gør noget.« Om dette noget er nok, kan kun tiden vise, og hvis ikke, jamen så har gossipperne jo en kandidat til slemme-listen.

Godt nok bliver man en anelse træt i øjnene af at læse, at TDC nu skal tættere på kunderne. Forhåbentligt dækker flosklen over, at den ændring i lederlag og organisation, som Erenbjerg sætter i værk, også virker i virkelighedens verden. Erenbjerg er efterhånden en af de tungere chefer i business-Danmark netop nu. Udover chefjobbet i TDC, sidder hun i bestyrelsen i de to meget succesrige selskaber DFDS og Genmab. Har hun monstro afluret tricks herfra?

Ugens nedture

Af helt private årsager

Det var noget af et slag for regeringen, da erhvervsmanden Michael Ring, ejer af Stelton, forleden valgte at hoppe fra tjansen som formand for regeringens Virksomhedsforum, stedet, hvor erhvervsfolk rådgiver regeringen om bl.a. afbureakratisering.

Michael Ring, direktør i Stelton Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE.

Forklaringen var, at Michael Ring var vred over, at regeringen har besluttet, at lægge et udrejsecenter for flygtninge på den tidligere Sjælsmark Kaserne i Nordsjælland. Det er dyrt og dumt, lød det bl.a. fra Michael Ring.

Det er vigtigt, at borgere siger fra, hvis de oplever, at myndighederne træffer forkerte beslutninger. Og det kan da også være, at det er både dyrt og dumt, at lægge et center på Sjælsmark. Der gik imidlertid ikke lang tid, før det kom frem, at placeringen af centret ikke bare var dyrt og dumt, men samtidig ligger tæt på Michael Rings private hjem. Så forstår man bedre, at Ring er så passioneret omkring sagen. Men sig det dog ligeud, i stedet for at pakke det ind.

Sex skridt over stregen

Jeg undskylder på forhånd for sprogbruget i denne klumme – og ja, seniorchefredaktør Hansen skal nok skælde mig ud.

Men det var altså noget af en lortesag, som landede på CBS-rektor Per Holten-Andersens skrivebord tidligere på ugen.

Per Holten-Andersen, Rektor CBS Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen.

For afsløringen af, at rusturene for nye studerende på CBS visse steder har indeholdt regulær sexchikane, strip og sexlege for de kvindelige studerende, er en aldeles alvorlig sag for rektor.

At det kan gå hedt til på en rustur, ved de fleste. Men burde vi ikke være kommet længere i år 2015, end at kvindelige studerende skal chikaneres på den måde?

Der er bare at kræve, at Per Holten-Andersen øjeblikkeligt får standset ethvert tilløb i den retning. Ikke at man behøver at kede sig på CBS – hverken på rusture eller til dagligt – men regler er åbenbart nødvendige.

Dårlig omtale er bedre end ingen

Det var vist rejsekongen Simon Spies, der var kendt som manden, der anså al omtale som god omtale.

Noget tyder på, at stifter Torben Jensen fra investeringsfirmaet Hellerup Finans har samme anskuelse – i så fald har han haft noget at glædes over efter en uge, hvor adskillige medier har skrevet kritisk om Hellerup Finans.

Torben Jensen, adm. direktør Hellerup Finans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner.

For selskabet og dets metoder har nemlig været udsat for kritiske øjne, bl.a. på grund af dårlige resultater af investeringer i solceller, hvilket har kostet investorer dyrt, diskussioner om prissætningen af virksomheder og så har en revisor været ude med kritik.

Torben Jensen har svaret igen med sagsanlæg og sager i Pressenævnet og så blot tørt konstateret, at firmaet nu kendes af langt flere end før den kritiske omtale.

Det bliver spændende, om Torben Jensen også får noget at glædes over på lang sigt, når sagerne skal afgøres.