Her er ugens bedste Business Gossip

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Ugens bedste Business Gossip Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ugens upture

The name is Ilse – Ilse Jacobsen

Ilse Jacobsen fotograferet i sit kurbad Kurbad by Ilse Jacobsen tirsdag den 16. juni 2015. Ilse bruger sit kurbad som led i kampen mod sin gigt. Fold sammen
Læs mere

Det virker jo helt naturligt efter en noget våd forsommer, at man i Danmark kan basere en hel forretning på gummistøvler og regntøj. Det har Ilse Jacobsen gjort til perfektion, og selv om forretningen bærer både hendes navn og navnet på hendes hjemby – Hornbæk – sælger kollektionen også godt i udlandet: I dag forhandles »Ilse Jacobsen Hornbæk« i flere end 2.000 butikker i næsten alle tidszoner verden over.

Anledningen til udnævnelsen til en af ugens vindere er, at hun og forretningen har landet et kapitalindskud fra investeringsselskabet Voluntas med den tidligere Vestas-kommunikations­direktør Morten Albæk og Brøndby-investoren Jan Bech Andersen som partnere. 15 procent af virksomheden ejer de nu.

»Ilse Jacobsen Hornbæk« er siden tøjsuccesen udvidet med blomsterbutik, skønhedsprodukter og kurbad, men stifteren og hendes fortælling er stadig central for firmaet: »Historien er jo mig. I am Ilse,« som Ilse Jacobsen sagde til Business torsdag.

Nedtur kan også være optur

mikkel pitzner Fold sammen
Læs mere

Hvor må det bare være irriterende at gå finansielt på røven kort tid efter, at man har fået leveret en helt ny Ferrari 599 GTB Fiorano. Det skete for Mikkel Pitzner, da han op til finanskrisen i 2008 var »fuldt investeret«, som han i denne uge fortalte til Børsen. Mere end fuldt må være det rette udtryk, for kursfaldene blankede ham helt af. Mikkel Pitzner – ud af en farverig familie, hvor faderen Axel opbyggede sin formue på biludlejning – har siden flyttet teltpælene til USA, hvor han med en restbeholdning af aktier i Google og Apple er begyndt forfra. Den aktive portefølje består i dag af blandt andet den succesfulde gratistjeneste FreeTrailer. Men han kalder sig stadig fattig. Måske er det relativt.

Er han så en vinder? Han udstråler i hvert fald viljen til at arbejde sig op igen, og han får også point her på siden for at tale åbent om nedturen. Det kan man som oftest lære mere af end af de blankpolerede succes­historier.

He’s got no hair, but we don’t care

COP103. CL-Kamp mellem FCK-AFC Astra Giurgiu. En tilfreds Cheftræner Ståle Solbakken Fold sammen
Læs mere

Publikum i Parken var onsdag aften vidne til den foreløbige kulmination på Ståle Solbakkens tredje storhedstid i spidsen for FC København. For tiende gang de seneste 11 år har Byens Hold kvalificeret sig til et europæisk fodbold – om det bliver den lukrative Champions League eller Europa League, afgøres først om tre uger. Ståle Solbakken er både træner og sports­ditektør. Det vil sige, at han – temmelig udansk–- alene har hele ansvaret fra indkøb over den daglige træning til udtagelse af de 11 mand på banen og udformning af den taktik, som skal bringe mesterskaber og europæiske kampe til klubben.

I erhvervslivet efterspørges ledere, som både kan formulere strategien, eksekvere den og motivere medarbejderne til den bedste præstation. Hos FC København har Ståle Solbakken taget ansvaret for hele opgaven, og lige nu er han i gang med at levere på løfterne og ambitionerne. Derfor hyldes han lige så meget som eller mere end spillerne, når publikum kvitterer med sangen om den skaldede nordmand.

Ugens nedture

Ups, Cees ’t Hart

Pressebriefing i Carlsberg i anledning af andet kvartals regnskab d. 19 august 2015. Det er det første regnskab, som den nye CEO, Cees 't Hart, fremlægger. Fold sammen
Læs mere

I ly af en døsig og sen fredags eftermiddagstime for nogen tid siden – og mens de nævenyttige gossippere var på ferie – sendte Carlsberg-chefen Cees ’t Hart en umiddelbart uskyldig meddelelse ud. Nemlig oplysningen om, at chefen for det vigtige Carlsberg Danmark siden 2011, Carsten Hänel, pludselig var historie i Carlsberg.

Der stod ikke fyring, men derimod, at der er »brug for forandringer«, og at parterne derfor var blevet »enige om at skilles«. Det er så tæt på en fyreseddel, som man overhovedet kan komme. Noget må være kommet på tværs i Carlsberg-huset. Hänel stoppede så pludseligt, at selv om en ny intern chef for de danske forretninger er fundet, afsløres navnet først senere på året, mens portugiseren João Abecasis midlertidigt tager over.

De nysgerrige gossippere kunne godt tænke sig den ærlige forklaring på den adskillelse. En presse­meddelelse fredag eftermiddag kl. 17 lugter alt for meget af noget, der skal gemmes væk.

Ups, Ruben

BMSOLO BMINTERN - BMINTERN - foto torben stroyer....Gunnar Ruben, har arvet sin mors forretning med at forny lodder i Klasselotteriet. Han ejer selv flerer ejendomme, hoteller m.m.senest har han ehvervet kursuscentret Sopienberg slot, her er han fotograferet sammen med sin to direktører Susanne Steffensen og Kaare Korsbek Fold sammen
Læs mere

Engang rigmand med milliarder, så det stik modsatte, så rigmand igen og nu tjah, en del af Gunner Rubens værdier er ved at smuldre væk.

Den 73-årige Gunner Ruben, bosiddende i London, er i færd med at afvikle en stor del af forretningen. Blandt andet er Sophienberg Slot ved Rungsted Kyst sat til salg. Sidste år var prisen 85 mio. kr. Men ingen købere bed på. Nu er der annonceret en auktion over nettet med en minimumspris på 46 mio. kr. Det er bare det, at slottet er bogført til 54 mio. kr., en værdiansættelse som revisorerne i regnskabet for Sophienberg Slot K/S dog tager forbehold for. Dermed bærer salget af Sophienberg Slot mere og mere præg af at være et tvangssalg.

Rubens andre forretninger – i hvert fald de selskaber man kan udlede af de officielle regnskabsdatabaser – halter også med underskud flere steder. En lang og kulørt erhvervskarriere er ved at rinde ud.

Ups, Elon Musk

(FILES) This file photo taken on December 2, 2015 shows Elon Musk, CEO of US automotive and energy storage company Tesla, presents his outlook on climate change at the Paris-Sorbonne University in Paris. Tesla does not plan to disable the Autopilot self-driving function in its cars despite accidents possibly linked to it, founder Elon Musk told The Wall Street Journal on July 12, 2016. As US auto safety regulators moved forward in a probe of a fatal accident involving Autopilot in May, Musk said in an interview that owners of Tesla's luxury electric cars need more education on using the technology. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT Fold sammen
Læs mere

Et bump på vejen eller ...? Tesla-fans måtte notere en mindre opbremsning i selskabets udvikling, da regnskabet for nylig kom på gaden. Regnskabet skuffede aktiemarkedet, og den succesforvænte Elon Musk & Co. måtte se aktien blive presset lidt tilbage.

Angiveligt fordi omkostningerne til forskning og udvikling var løbet løbsk. Det tror pokker, når man tager Teslas enorme ambitioner i øjesyn. Fabrikken i Nevada, USA, til den nette pris af omkring 40 mia. kroner er taget i brug, og samtidig fastholdes ambitionen om at kunne producere og levere 500.000 Tesla-biler om året fra 2018-2019 af den nye model 3. Det er Tesla her, der og allevegne. Det aktuelle bump på vejen er dog også en påmindelse om, at der ikke skal gå meget skævt i Tesla-familien, før rystelserne kan blive ganske store. Tesla er en af fremtidens virksomheder med en selvkørende teknologi, men derfor også så meget mere sårbar.

Og nej, ingen af gossipperne har (endnu) Tesla som firmabil.