Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Og selv om titlerne er flatterende, er der også ting, der kan gøre det surt at være frontfigur. Hvordan holder man sig opdateret med alle nye love og regler? Hvordan forholder man sig til prispres - og hvad med håndtering af medarbejdernes kompetencer?
For fjerde år i træk udgiver Ernst & Young en top ti over, hvad topchefer verden rundt ser som deres største udfordringer - og frygt. I alt har 733 topchefer fra 15 lande deltaget. Alle er fra store virksomheder med en indkomst på over 5. mia. og 13.000 medarbejdere i gennemsnit.
Lovbrud er den største frygt
På førstepladsen over chefernes skrækscenarier ligger punktet "love og regler" - altså frygten for at træde forkert og dermed i værste fald måtte lukke butikken.
”Love og regler har så indgribende en betydning på den måde, man driver forretning på - dels på sektor-niveau i form af myndighedspres omkring eksisterende og ny regulering, men også mere opportunistisk, fordi politikerne kan score nemme point ved at foreslå ny regulering omkring dette og hint ud fra en holdningsvinkel.
Det bevirker et konstant øget pres på virksomhederne, og hvis man bliver fanget i at overtræde regler eller holdninger, ender man på forsiden af avisen. Samtidig kommer der hele tiden nye regler, som det er meget svært at holde sig ajour med, og det kræver mange ressourcer bare at følge med. Går man så alligevel galt i byen, er det noget skidt, og man ender i værste fald med at måtte lukke butikken, fordi ens omdømme lider skade eller ens driftstilladelse inddrages. Vores undersøgelse bekræfter, at man virkelig skal have antennerne ude i forhold til alle interessenters krav og forventninger til én,” siger Henrik Axelsen der er nordisk leder af Ernst & Young risk practice.
Prispres er ny på listen
I forhold til sidste år er punktet "prispres" kommet med på top ti listen og ligger placeret som nummer fire imod en tidligere 15. plads.
"Den globale recession der fulgte finanskrisen, og den langsomme tilbagekomst i mange lande har synliggjort virkeligheden af et strukturelt skift i markedsforholdene," lyder en af forklaringerne på, hvorfor prispres har fået så høj en placering denne gang.
Se top-ti listen over topchefernes værste mareridt her:
INFOshop: Se profilen for den nye CEO