Her er ønskejobbet for enhver Lego-entusiast

For store som små børn er drømmejobbet par excellence inden for rækkevidde: Det prestigefyldte britiske University of Cambridge søger verdens første professor i leg.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du kvalifikationer til at blive Lego Professor? Så har du indtil fredag ​​til at få udarbejdet en ansøgning til jobbet som professor i leg, læring og udvikling på det prestigefyldte University of Cambridge.

Bliver man den udvalgte blandt ansøgerne, venter der ikke alene en Cambridge-professor-løn, men også ansvaret for at lede det nyoprettede Centre for Research on Play in Education, Development and Learning (Pedal) i Cambridge.

Lego Fonden, der 1986 blev stiftet af familien Kjeld Kirk Kristiansens vision, er ikke blot at producere legetøj, men at udvikle børns leg og læring. Lego Fonden, der ejer 25 procent af Lego får dog ingen indflydelse på, hvem der bliver udpeget til professorjobbet, men har påtaget sig at finansiere instituttet i al fremtid.

Lego Fonden har allerede doneret fire millioner pund til universitet. Heraf er de 2,5 millioner pund afsat til professoratet. De resterende 1,5 millioner pund skal anvendes på forskningscentrets fremtidige virke.

Det er dog ikke nok, at det er drømmejobbet par excellence, eller at man er Lego-fan. Stillingen kræver akademiske meritter indenfor pædagogisk psykologi, så instituttets forskningskapacitet i leg og læring intensiveres. Men ansøgere behøver dog ikke i forvejen at være professor, siger professor Anna Vignoles, der har interim direktør for Centre for Research on Play in Education, Development and Learning .

Til The Guardian siger Bo Stjerne Thomsen, der er global forskningsleder for Lego Fonden, at man håber på en kandidat, der har en »barnlig tankegang« og en »akademiker, der er legende, ekstremt nysgerrig, fordomsfri, fantasifuld og kreativ - en person, der kan tænke på nye måder at arbejde på tværs af forskellige forskningsdiscipliner.«

Se jobopslaget her - måske er det noget for dig.