Her er Obamas hold

På tirsdag aflægger Barack Obama ed som USA’s præsident. Men han har allerede haft mere end travlt med at sammensætte det hold af ministre og ledende embedsfolk, der skal bære USA ud af den værste økonomiske krise 1930’erne. Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her 10 nøglepersoner.

Læs mere
Fold sammen
Christina Romer, formand for Council of Economic Advisers
Et tredje og ikke ubetydeligt navn i USA’s nye økonomiske kerne er 50-årige Christina Romer. Hun bliver formand for præsidentens økonomiske rådgivere, Council of Economic Advisers, hvor hun afløser Edward Lazear, der i øvrigt tog over efter Ben Bernanke, da han blev chef for USA’s centralbank i 2006.

Christina Romer kommer fra en stilling som økonomiprofessor på det ansete amerikanske universitet UC Berkeley. Allerede før udnævnelsen var hun sammen med økonomen Jared Bernstein i fuld gang med at gruble over Obamas plan for, hvad der skal bringe USA ud af recessionen. Med til hendes ikke ubetydelige meritter hører et forskningsprojekt om depressionen i 1930’erne.

En af hendes konklusioner var, overraskende nok, at finanspolitikken spillede en relativt lille rolle i vejen ud af depressionen, mens en mere tilfældig valutapolitik spillede en langt større rolle.