Her er Obamas hold

På tirsdag aflægger Barack Obama ed som USA’s præsident. Men han har allerede haft mere end travlt med at sammensætte det hold af ministre og ledende embedsfolk, der skal bære USA ud af den værste økonomiske krise 1930’erne. Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her 10 nøglepersoner.

Paul Volcker, formand for Economic Recovery Advisory Board
Hvad den nye og relativt unge finansminister Geithner ikke har i den historiske bagage, har til gengæld flere andre på Obamas økonomiske hold. En af dem er Paul Volcker, der er udnævnt til formand for det nydannede Economic Recovery Advisory Board. Ganske vist ikke nogen ministerpost, men under den økonomiske krise vil Obamas nyudnævnte rådgiverpanel formentlig få rigeligt med taletid.

Volcker er 81 år og har en ikke uvæsentlig erfaring med i bagagen. Under stagflationskrisen i 1970’erne blev han i 1979 udpeget af præsident Jimmy Carter til formand for USA’s centralbank Federal Reserve. Han blev senere, i 1983, genudnævnt af præsident Ronald Reagan. Fra denne position lykkedes det Volcker, og det er han bredt anerkendt for i dag, at bringe USA ud af krisen. Blandt andet stod han i spidsen for at nedbringe inflationen fra det voldsomme niveau på 13,5 procent i 1981 til 3,2 procent i 2003.