Her er Obamas hold

På tirsdag aflægger Barack Obama ed som USA’s præsident. Men han har allerede haft mere end travlt med at sammensætte det hold af ministre og ledende embedsfolk, der skal bære USA ud af den værste økonomiske krise 1930’erne. Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her 10 nøglepersoner.

Læs mere
Fold sammen
Timothy Geithner, finansminister
Hvis Barack Obama er kaptajnen, bliver Timothy Geithner styrmanden, der skal sørge for at navigere USA uden om de værste skær i den økonomiske krise. Den 47-årige Geithner afløser Henry Paulson på den centrale post som USA’s finansminister. Og den kommende finansminister er allerede i færd med at udstikke kursen ud af de rørte vande. På det seneste har Geithner brugt kræfter på at nytænke linjeføringen bag den store TARP-stimulanspakke på 775 mia. dollar, så den i højere grad forhindrer amerikanske boligejere i ryge ud i tvangsauktioner.

Modsat forgængerne har Geithner hverken rødder i det politiske system eller er mangemillionær. Han kommer fra jobbet som chef for den største af USA’s centralbanks 12 regionale afdelinger, den i New York. Herfra har han været i tæt kontakt med forgængeren på finansministerposten Henry Paulson om at udtænke reaktionerne på nogle af de mest kritiske begivenheder i det turbulente 2008, bl.a. redningsaktionen for den krakkede investeringsbank Bear Stearns.