Her er listen over milliardærboblerne nr. 1-50

Specialrapport: Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her årets milliardærboblere nr. 1-50 og dermed en stor gruppe af de danske formuer, der ikke kunne nå op blandt den absolutte top50 på Danmarks Rigeste 2008, men fulgte lige efter. Læs miniportrætterne af 50 erhvervseventyr.

Christian Stadil med far Thor Stadil i baggrunden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nr. 21. Karl Peter Korsgaard Sørensen, KPS Invest 0,8 mia. kr.
Rig på vinduer. Karl Peter Korsgaard Sørensen fra Løsning ved Skanderborg har tjent godt på at producere fyrretræsvinduer. Med selskabet KPK Døre & Vinduer, formåede han at udnytte det opsving inden for byggeriet, som kom for få år siden. I 2007 blev selskabet solgt til landets næststørste vindueskoncern Inwido. I dag er hans aktiviteter samlet i KPS Invest, der omfatter datterselskabet Combi Vinduet, søstervirksomheden Arca, der forhandler boligudstyr i Kolding samt investeringsselskabet VJS Invest, der rummer en række udlejningsejendomme. Han bor med sin familie på herregården Ussinggaard, der tidligere har tilhørt Kirsten Munk.

Nr. 22. Familien Kjær, MMP Invest af 1988 0,8 mia. kr.

Lever af lyd og billeder. I 2001 fusionerede familien Kjær (Paul Kjær og sønnerne Michael, Morten og Peter) deres elektronikkæde Fredgaard med Fona, der var ejet af kapitalfonden Industri Kapital. Det nye selskab, F Group, havde store underskud i en årrække, men har de seneste år haft pæne overskud på driften. I dag ejer familien Kjær 60 procent af F Group gennem deres fælles selskab MMP Invest. Resten ejes af norske Elkjøp, der også driver Elgiganten. Michael Kjær er administrerende direktør i F Group, mens Paul Kjær er bestyrelsesformand i MMP Invest.

Nr. 23. Familien Stadil, Thornico 0,7 mia. kr.

Bjergbestigerne. Advokaten Thor Stadil (64 år) og sønnen Christian Stadil (37 år) har samlet en række forskellige virksomheder i deres fælles selskab Thornico. Blandt dem er sports- og modetøjsfirmaet Hummel, Sanovo, der producerer æggeprodukter, og rederiet Thor Shipping. I alt omsatte Thornico i 2007 for 1,7 mia. kr. og havde en bundlinje på 116 mio. kr. Far og søn bruger en stor del af fritiden sammen. Blandt andet har de besteget nogle af verdens højeste bjerge.

Nr. 24. Familien Lindberg, PAM Holding 0,7 mia. kr.

Letvægt og titanium. PAM Holding er moderselskab for brilleproducenten Lindberg, der blev stiftet af optometristen Poul-Jørn Lindberg i starten af 1980’erne. I dag er sønnen Henrik Lindberg direktør i selskabet, mens hustruen Hanne og datteren Pernille sidder i bestyrelsen sammen med Poul-Jørn Lindberg. Alle Lindbergs brillestel bliver produceret af enten titanium, guld eller platin. Især letvægtstitaniumbrillerne har skabt formuen. Seneste regnskab bød på en overskudsgrad på 22 procent efter et driftsoverskud på 77 mio. kr.

Nr. 25. Georg Gundersen, Alex Gundersen Tobacco Company 0,7 mia. kr.

Ud af tobakken. 59-årige Georg Gundersen fra Assens solgte i foråret 2008 sin ejerandel på 44 procent i pibetobak-producenten Orlik Tobacco Company til Skandinavisk Tobakskompagni for omkring 500 mio. kr. Handlen var et led i British American Tobaccos køb af cigaretdelen af Skandinavisk Tobakskompagni. Georg Gundersen ejer desuden investeringsselskabet Dansk Generationsskifte sammen med den tidligere LM Glasfiber-ejer Flemming Schouboe samt en aktiepost på 25 procent i Vestfyns Bank, hvor han også er formand.