Her er listen over milliardærboblerne nr. 1-50

Specialrapport: Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her årets milliardærboblere nr. 1-50 og dermed en stor gruppe af de danske formuer, der ikke kunne nå op blandt den absolutte top50 på Danmarks Rigeste 2008, men fulgte lige efter. Læs miniportrætterne af 50 erhvervseventyr.

Ib Henrik Rønje Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nr. 16. Brødrene Rønje, I.H.R. Holding 0,9 mia. kr.
Broderligt parløb. Fundamentet til developervirksomheden Sjælsø Gruppen blev lagt af brødrene Ib Henrik og Torben Rønje tilbage i 1973. De to brødre er begge uddannet som statsautoriserede ejendomsmæglere, men især storebror Ib Henrik Rønje har som topchef i 30 år tegnet virksomheden udadtil. Rønje-Brødrene er stadig storaktionærer i den børsnoterede Sjælsø Gruppen gennem SG Nord Holding, der er ejet ligeligt af brødrenes fælles holdingselskab Brdr. Rønje samt det islandske konsortium Samson Partners. Brdr. Rønje ejes også ligeligt af brødrene.

Nr. 17. Arp-Hansen, Arp-Hansen Holding 0,8 mia. kr.

På vej med hotel Tivoli. Selv om hotelkæder som Hilton og Marriott har gjort deres indtog i Danmark, er det fortsat muligt at tjene formuer på hoteldrift. Grundstenen til den familieejede hotelkæde Arp-Hansen Hotel Group blev lagt i 1960, da murermester Alf Arp-Hansen købte Gentofte Hotel. I dag er kæden Københavns største hotelkæde med godt 1.700 værelser fordelt på ni hoteller, herunder Phoenix Copenhagen og Imperial Hotel. I samarbejde med Tivoli opfører Arp-Hansen i øjeblikket et nyt hotel samt et stort kongrescenter på Kalvebod Brygge.

Nr. 18. Hans Schweers, Alumeco 0,8 mia. kr.

Alu-imperium: For 25 år siden etablerede Hans Schweers aluminium-grossisten Alumeco ved Odense Havn med blot to medarbejdere. I dag har virksomheden udviklet sig til at være Skandinaviens førende leverandør af aluminium til industri og byggeri. Over halvdelen af omsætningen kommer fra udlandet, og koncernen har selskaber i bl.a. Indien og Hong Kong. Alumeco kontrolleres stadig af stifteren Hans Schweers, der i dag er bestyrelsesformand.

Nr. 19. Familien Halberg, Harald Halberg Holding 0,8 mia. kr.

Penge i pibetobak. Siden 1887, da Harald Halberg købte S. Bønnelyckes Tobaksfabrik, har familien Halberg drevet tobaksvirksomhed. I dag ejes virksomheden af fjerde generation, de tre søskende Henrik, Lisbeth og Ole. Gennem Harald Halberg Holding ejer tobaksdynastiet bl.a. Mac Baren Tobacco Company, som med succes fokuserer på pibetobak. Trods massive advarsler mod rygning er der vedvarende penge i tobakken. Familien Halberg har ligeledes sat deres præg på hjembyen Svendborg, hvor de ejer Hotel Svendborg.

Nr. 20. Jens Belling, Belling Holding 0,8 mia. kr.

Opkøb på tvangsauktioner. Den fynske ejendomsmatador Jens Belling begyndte allerede som ung studerende på Odense Universitet at købe udlejningsejendomme på tvangsauktion sammen med en kammerat. Den revisoruddannede Jens Belling ejer i dag bl.a. udviklingsvirksomheden Lillebælt Gruppen. I det seneste par år er han for alvor kommet i mediernes søgelys med det spektakulære køb af H.C. Andersen Kongres Center i Odenses centrum samt den 80 hektar store Roulund-grund lige ved motorvejen over Fyn, som han købte sammen med L’easy-direktøren Niels Thorborg.