Her er listen over milliardærboblerne nr. 1-50

Specialrapport: Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her årets milliardærboblere nr. 1-50 og dermed en stor gruppe af de danske formuer, der ikke kunne nå op blandt den absolutte top50 på Danmarks Rigeste 2008, men fulgte lige efter. Læs miniportrætterne af 50 erhvervseventyr.

Henrik Gjørup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Lüthcke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nr. 11. Lars og Torkil Christensen, Pharmacosmos 1,1 mia. kr.
Penge i jernmedicin. Lars Christensen driver og ejer sammen med broderen Torkil medicinalvirksomheden Pharmacosmos - en af verdens største producenter af injicerbart jern til behandling og forebyggelse af blodmangel hos mennesker. Lars ejer 50,3 procent og Torkil 49,7 procent af Pharmacosmos, der blev grundlagt af deres far, Henry M. Christensen, i 1965. Selskabet producerer også sukkerproduktet Dextran til behandling af choktilstand til forbedring af mikrocirkulation samt til opbevaring af organer i forbindelse med transplantationer.

Nr. 12. Familien Gjørup,Top-Toy 0,9 mia. kr.

Fætter BR ser på it. Familien Gjørup anført af brødrene Bjarne og Henrik Gjørup har fået meget ud af deres lille rødklædte gardist. Top-Toy ejer og driver 246 BR-butikker 40 Toys’R’Us-varehuse i Norden samt 11 Salzmann-butikker i Nordtyskland. Udvidelsesmulighederne i Norden er stort set udtømt, mens det modsatte er tilfældet i Tyskland, hvor der er plads til omkring 500 butikker. Alligevel føler Fætter BR sig klemt, for stadig yngre børn opgiver det traditionelle legetøj til fordel for it-udstyr. Et område, hvor Top-Toy traditionelt ikke har været særligt stærk, men nu må til at finde nye veje.

Nr. 13. Familien Hanssen, Hanssen Holding 0,9 mia. kr.

Private equity-vejen. John Hanssen grundlagde familieformuen på dagligvarehandel og på siden at sælge Fakta og Big Store til Coop Danmark. Senere blev det til ejendomsinvesteringer og tøjkæden RedGreen, der i dag er overtaget af sønnen Søren. Tilsvarende har EJ Badekabiner været ejet af Hanssen Holding, men ejes i dag af datteren Dorthe Sørensen og svigersønnen Jesper. Tilsvarende solgte Hanssen Holding i 2007 Louis Poulsen Lighting til italienske Targetti. I stedet er interessen vendt mod private equity i form af investeringer i kapitalfondene Hanssen Equity og Capidea, hvor bl.a. Lars Larsen og Kann-Rasmussen-familien er med.

Nr. 14. Familien Møller Hansen, DS-Gruppen 0.9 mia. kr.

Høj indtjening på byggeprodukter. DS-Gruppen i Hobro, der producerer stålkonstruktioner, standardhaller, konceptløsninger, betonelementer og overfladebehandling til byggeri i Norden og Tyskland, har skabt en formue for Søren, Jette og Mads Møller Hansen. Byggeboomet har over flere år sendt omsætningen op og op, og siden 2004 er indtjeningen forbedret markant. Via betydelige investeringer i automatiseret produktion er det lykkedes at bringe overskudsgraden op på syv-otte procent. Den aktuelle afmatning i byggeriet søges modvirket af en øget satsning på eksport.

Nr. 15. Jens Erik Udsen, Nesdu 0,9 mia. kr.

Ejendomme og bogstavleg. Jens Erik Udsen ejer 16,3 procent af ejendomsselskabet JeuDan, der blev skabt i 1999 ved, at Jens Erik Udsen lagde sin ejendomsportefølje sammen med det børsnoterede Ejendomsselskabet EEC. Og Udsens trang til bogstavleg demonstreres også i det holdingselskab, som han ejer aktierne igennem – akronymet Nesdu. JeuDan er landets største børsnoterede ejendomsselskab med en portefølje på 124 ejendomme. I perioder har den været en absolut børsdarling, men ejendomsprisfaldene det seneste halvandet år har pillet noget af pynten af den aktie.