Her er listen over milliardærboblerne nr. 1-50

Specialrapport: Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her årets milliardærboblere nr. 1-50 og dermed en stor gruppe af de danske formuer, der ikke kunne nå op blandt den absolutte top50 på Danmarks Rigeste 2008, men fulgte lige efter. Læs miniportrætterne af 50 erhvervseventyr.

Ib kunøe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nr. 6. Familien Kunøe, Consolidated Holdings 1,3 mio. kr.
Iværksætter i modvind. Der er fart på iværksætteren Ib Kunøe, der ejer Consolidated Holding sammen med sønnen Jacob Rosenstand Kunøe. Siden salget af Mercuri Urval har han tjent på at sælge aktieposter i tøjfirmaet Sand og mobilselskabet Telmore, hvor han sidste år fik rettens ord for ikke at have snydt tre ansatte for bonus i forbindelse med salget. Siden har investeringer i it-selskaber været i fokus – senest negativt, fordi Kunøe i forbindelse med likvideringen af it-selskabet Guidex har solgt aktiviteterne til sig selv og efterfølgende er blevet beskyldt for at tømme selskabet ulovligt.

Nr. 7. Familien Tage Sørensen og fonde, Viking Life-Saving Equiopment og Vestfrost 1,2 mia. kr.

Vækst i Asien. Esbjerg-matadoren Tage Sørensens formue er baseret på ejerskabet af Vestfrost sammen med familierne Muff Iversen og Anderskou, nogle aktier i superligaklubben Esbjerg FB samt Claus Sørensen Gruppen, der rummer dels en række frysehuse, dels virksomheden Viking Life-Saving Equipment. Vikings salg rundede 1 mia. kr. i 2008 i kraft af vækst i Fjernøsten, hvor virksomheden i flere år har set Thailand og Kina som både produktions- og afsætningslande. Det udløste i efteråret 2008 et besøg af kronprinseparret på Vikings fabrik i det uroplagede Thailand.

Nr. 8. Familien Risvig Pedersen, CJ Holding 1,2 mia. kr.

Værdipapirer og vindmølletårne. CJ Holding er brødrene Carsten og Jens Risvig Pedersens pengetank fra salget af den tidligere familieejede vindmølleproducent Nordex, der nu er tysk og børsnoteret. Brødrene har dog ikke helt sluppet vindmøllerne, men ejer Welcon, der syd for Brande producerer stålkonstruktioner til bl.a. vindmølletårne. I Welcon, der i dag er en del af Evo Energy, som brødrene ejer halvdelen af, er bundlinjen igen sort efter nogle trængte år, men hovedparten af CJ Holdings indtjening stammer fra værdipapirer i selskabet Nordvest, hvor resultatet dog også er trukket ned af den finansielle uro.

Nr. 9. Jørgen Hallundbæk, JH Holding Forgyldt brønd 1,2 mia. kr.

Forgyldt brønd. Kerneaktiviteten i JH Holding er Welltec i Allerød, der producerer teknologisk udstyr til olieindustrien. Hovedproduktet er en Well Tractor, der anvendes til at udføre undersøgelser og service på især horisontale olieboringer. Den brønd er der penge i. Omsætningen er mere end femdoblet de seneste fem år, og overskudsgraden ligger på 27,7 procent. I det lys virker det oplagt, at Jørgen Hallundbæk, der har haft kapitalfonden Riverside som medejer, har købt den ud sammen med en ny kapitalfond – Summit - og samtidig øget sin ejerandel fra 48 til 69 procent.

Nr. 10. Familien Grunnet, Primo Holding og Genua 1,1 mia. kr.

Forgrenet konglomerat. Fleming Grunnet og døtrene Dorthe og Mette Grunnet ejer vindues- og plastproducenten Inter Primo samt investeringsselskabet Genua. Genua spænder meget vidt og er eneejer af seks virksomheder, bl.a. spillemaskineproducenten Compu Game, PipeCon, der producerer rørsystemer til udstødningsgas, Silkeborg Pallefabrik og Hydroman, der producerer snerydningsudstyr. Blandt Genuas 12 delvist ejede selskaber er Global Industries, der påtager sig at producere outsourcede industrikomponenter i Kina.