Her er listen over milliardærboblerne nr. 1-50

Specialrapport: Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her årets milliardærboblere nr. 1-50 og dermed en stor gruppe af de danske formuer, der ikke kunne nå op blandt den absolutte top50 på Danmarks Rigeste 2008, men fulgte lige efter. Læs miniportrætterne af 50 erhvervseventyr.

Karsten Ree. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nr. 1. Karsten Ree, Karsten Ree Holding 2,1 mia. kr.
Veltimet salg. Karsten Ree trodsede finanskrisen og solgte i oktober sidste år sin største succes, annonceavisen Den Blå Avis, med de tilhørende internetportaler dba.dk og bilbasen.dk til amerikanske Ebay. Internetportalerne har omkring en million brugere månedligt, og på dba.dk er der aktuelt varer til salg for ca. 26 mia. kr. Den volumen skal Ebay udnytte i jagten på en bid af det danske rubrik- og bannerannoncemarked på 3,5 mia. kr. Karsten Ree er stadig medejer af bl.a. Ree Automobiler og Zepto Computer, mens forsøget på at overtage konkursboet Sterling i november slog fejl.

Nr 2. Familien Fleggaard, Fleggaard Holding 1,6 mia. kr.

Umoderne konglomerat. Konglomerater er ikke tidens trend, men alligevel grundlaget for familien Fleggaards formue. Kernen er grænsehandel, engroshandel og billeasing, men nogle af de 1.350 ansatte driver hotellerne Fakkelgaarden og Hotel des Nordens på hver side af den dansk-tyske grænse samt Privathospitalet Kollund. Dangaard Telecom blev solgt fra i 2006, og fitnesskæden Dantrim, der etablerer fitness-faciliteter i firmaer, blev solgt fra sidste år. Til gengæld etablerede Fleggaard kort før årsskiftet en ny forretningsenhed, der skal opkøbe virksomheder med en omsætning på 25-100 mio. kr.

Nr. 3. Familien Rosenkilde, IBF Holding 1,4 mia. kr.

Glimtende beton. Betonsten kan forekomme ensformige og grå, men når man producerer dem, som familien Rosenkilde gør i IBF – Ikast Betonvare Fabrik – glimter de af guld. Siden 1960 har virksomheden, der nu føres an af Johannes Rosenkilde, etableret og samlet 24 fabrikker i Danmark og to i Polen, samtidig med at produktsortimentet er udvidet til over 100 varianter af betonsten, rørsystemer, brøndgods, sandfangsbrønde og fiberbeton-produkter. Det har kastet meget af sig bl.a. ni-hullersbasen Sandgaard Golf ved Johannes Rosenkildes privatbolig ved Isenvad syd for Ikast.

Nr. 4. Familien Daell, Harald Nyborg og TK Development 1,4 mia. kr.

Skarpe priser. Daells Varehus i Nørregade i København har været fortid længe. Men det er stribevis af tilbud til skarpe priser ikke, for Kurt Daell og sønnen Erling Daell er still going strong. De driver 25 Harald Nyborg-varehuse i Danmark, 11 tilsvarende i Sverige, 72 Jem & Fix-byggemarkeder i Danmark og 14 magen til i Sverige samt seks Daells Bolighuse i Danmark. Fællesnævneren er priser, der ofte er et nøk lavere end konkurrenternes. Herudover ejer Kurt Daell 5,43 procent af den altid stormombruste developervirksomhed TK Development.

Nr. 5. Hans Thygesen, Investea Holding 1,4 mia. kr.

Ny på Børsen. 2008 bød på noget så sjældent som en børsnotering i Danmark. Og overraskende nok i ejendomsbranchen. Det var Investea, det tidligere Ejendomsvækst, som Hans Thygesen kontrollerede godt 60 procent af, der sendte en håndfuld svenske ejendomme på børsen under navnet Investea Sweden Properties. Investea, der tidligere har børsført to andre udenlandske ejendomsinvesteringsselskaber, er fokuseret på investeringsprojekter i aktieselskabsform og K/S-projekter. Ud over Sverige arbejder Investea med en række erhvervsejendomme i Tyskland.