Her er listen over milliardærboblerne nr. 1-50

Specialrapport: Berlingske Nyhedsmagasin præsenterer her årets milliardærboblere nr. 1-50 og dermed en stor gruppe af de danske formuer, der ikke kunne nå op blandt den absolutte top50 på Danmarks Rigeste 2008, men fulgte lige efter. Læs miniportrætterne af 50 erhvervseventyr.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nr. 46. Familien Nowak Nielsen, Tika Holding 0,5 mia. kr.
Næse for gode handler. Nowaco er i høj grad lig med Preben Nielsen. Han er manden, der har skabt virksomheden med start i 1972. Han er manden med næsen for de gode handler. Han har solgt kyllinger til araberne, fisk til tyskerne og is til tjekkerne og har banket Nowaco op til en milliardforretning. Eneste ufrugtbare periode var som børsnoteret virksomhed. Nowaco ejer han sammen med sine to døtre, Katja og Tina Nowak Nielsen, og handlen med fisk, fjerkræ, kød og grønt har gjort Nowaco til en global nichevirksomhed.

Nr. 47. Christian Haar, Bukkehave Corporation 0,5 mia. kr.

Rig på nødhjælp. Svendborg-virksomheden Bukkehaves speciale er at levere køretøjer og reservedele til nødhjælpsorganisationer i ulande og katastrofeområder verden over. 44-årige Christian Haar har slået sine folder i virksomheden, siden han i 1981 blev ansat som kontorelev i Bukkehave. Siden har han arbejdet og boet i USA, England og Gibraltar og færdes hjemmevant overalt på jorden. For halvandet år siden vendte han tilbage til Svendborg. Sidste år købte han sine to medaktionærer ud af virksomheden og ejer i dag selskabet via Haar Holding. Det sydfynske firma har afdelinger i Dubai, USA og Japan.

Nr. 48. Familien Sølbeck, Erik Sølbeck Holding 0,5 mia. kr.

I skyggen af IT Factory. Erik og Peter Sølbeck ejer tilsammen investeringsselskabet Sølbeck Holding. Mest kendt af de to er Peter Sølbeck. Skandalen om IT Factory trak mangemillionæren ind i pressens søgelys. Han var sammen med hustruen Anne-Mette med på den tur til Dubai, hvor Stein Bagger flygtede. Peter Sølbeck har skabt en stor del af sin formue gennem salget af firmaet Polysheet i 1995 til et konsortium med den nuværende Axcel-boss Christian Frigast i spidsen. Fra sit kontor i Kronprinsessegade over for Kongens Have i det indre København styrer Peter Sølbeck investeringsselskabet Sølco, der trods IT Factorys kollaps er velpolstret.

Nr. 49. Jens Werner Jensen, Hydrema Holding 0,5 mia. kr.

Rendegravernes Rolls Royce. Formuen, der bringer familien Werner Jensen ind på listen blev grundlagt i en garage i Aalborg, hvor grundlæggeren Kjeld Werner Jensen gav sig i kast med at fremstille entreprenørmaskiner. Den første maskine hed i øvrigt Fantomet. Siden flyttede Hydrema til Støvring og er i dag en koncern med datterselskaber i alle større vesteuropæiske lande. Virksomheden producerer også mineryddere og køretøjer til infanterikamp for forsvaret. Grundlæggeren sidder ikke længere bag roret, men overdrog for otte år siden virksomheden til sønnen, Jens Werner Jensen. Hydrema bliver kaldt rendegravernes Rolls Royce. De er dyre, men kan hamle op med mastodont-kolleger som Caterpillar og Volvo.

Nr. 50. Thomas Wilkens Andersen, Fredericia Skibsværft 0,4 mia. kr.

Værft med succes. Under ejeren Thomas W. Andersens ledelse har reparationsværftet Fredericia Skibsværft udviklet sig til en rigtigt god forretning. Det seneste årsregnskab bød på en rekordfremgang i overskuddet efter skat på 14 procent i forhold til året før. Alligevel ser fremtiden usikker ud. Skibsværftet ligger på en lejet grund, hvor lejekontrakten udløber i 2017, en grund, som Fredericia kommune nu ønsker at sælge og få bygget boliger på. Der er endnu ikke truffet nogen officiel beslutning om en eventuel udflytning af Fredericia Skibsværft.