Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Vi ses ikke i Biva. Henry Johansen kom ved årsskiftet i vælten igen. Ikke på grund af sit selskab Boka Holding, der er årsagen til placeringen på denne liste, men på grund af betalingsstandsningen i livsværket, lavprismøbelkæden Biva. Majoriteten i møbelkæden blev i 2006 overtaget af kapitalfondene Odin Equity Partners og Dania Capital, men Johansen ejer stadig 10 procent. Det er netop penge fra dette salg, som nu luner godt i selskabet Boka Holding, der har koncentreret sig om at investere i varehuse rundt om i provinsen, blandt andet i Ringkøbing, Slagelse og Ribe.
Nr. 42. Morten Kristoffer Larsen, Euro Steel 1988 0,5 mia. kr.
Profiterede på høje stålpriser. Euro Steel 1988 hører til et af de mere ubeskrevne blade på den danske virksomhedsscene, men er ikke desto mindre et selskab, som det er værd at holde et vågent øje med. Stålvirksomheden, der ligger centralt ved den jyske motorvej mellem Vejle og Horsens, spinder nemlig guld på handel med plader og bjælker af jern og stål. Ud over vækst på grund af stigende stålpriser skyldes en del af væksten ifølge indehaver Morten Kristoffer Larsen også øget samhandel med udlandet.
Nr. 43. Familien Johansen, J.J. Invest 0,5 mia. kr.
Parat til Femern-broen. I sommeren 2008 kom Jens Johansens endelige farvel til aktiv tjeneste i livsværket JJ Maskinudlejning. Selskabet blev i 2007 overtaget af franske Loxam, men han fortsatte et stykke tid sit hverv i ledelsen og placerede pengene fra salget i selskabet JJ Invest. Indtil videre er den halve milliard forblevet her, men Johansen har angiveligt planer om, at pengene skal ud at arbejde. Et af hans selskaber ejer en grund i Rødby tæt ved den planlagte Fermern-bro, og i Lolland-Falsters Folketidende har han bedyret, at han overvejer at etablere et byggeri, der kan være interessant for aktører i broens byggefase.
Nr. 44. Ove Glerup, Glerup 0,5 mia. kr.
Bygger nyt imperium. Først snedker, siden godsejer. Ove Glerups formue er skabt ved at etablere og siden sælge dørfabrikken Vest-Wood, der først blev solgt til kapitalfonden Axcel og siden overtaget af amerikanske Jeld-Wen. Efter salget begyndte Ove Glerup mere eller mindre forfra. Ud over bindingsværksgodset Lynderupgård købte han også Samson Agri, der producerer gylleudstyr og pumper til landbruget, entreprenørvirksomheden Raunstrup, som han fik bestemmende indflydelse over i 2006, samt en række ejendomme.
Nr. 45. Hans Roed Petersen, Randsborg Holding 0,5 mia. kr.
Værktøjsgrossisten. Hans Roed Petersen er manden, der for 20 år siden etablerede sig i en lille lagerhal i Børkop med køb og salg af værktøj. Der var rigtigt store penge at hente ved at kombinere skandinavernes gør-det-selv-iver med deres lyst til at spare penge. H.P. Værktøj udviklede sig siden til et handelshus. Hans Roed Petersen har nu solgt H.P. Værktøj til kapitalfonden Dansk Generationsskifte (ejet af Flemming Skouboe, der blev en holden mand på at sælge LM Glasfiber, og Georg Gundersen fra Orlik-dynastiet). Virksomheden omsætter for ca. 550 mio. kr. om året.